28 februari 2018

Jongeren doen volop mee bij het CDA

Amstelveen – Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staan er ons voor het CDA meer dan 700 jongeren op de verschillende kieslijsten. Meer dan bij alle andere partijen bij elkaar.

In Amstelveen staan maar liefst drie jongeren bij de top-10: Ties Eigenhuis (nummer 5), Rieneke Gosker (7) en Clint Nieuwendijk (10). Zij draaien nu al volop mee tijdens de verkiezingscampagne.

Binnen het CDA staat een nieuwe, jonge generatie op die klaar staat om op te komen voor de belangen van hun eigen generatie. Voorzitter Lotte Schipper van jongerenafdeling CDJA. “Het laat de omslag zien binnen het CDA naar een brede volkspartij waar volop ruimte is voor onze generatie om mee te doen en mee te praten.

Ties Eigenhuis (r.) en Clint Nieuwendijk (l.) wonen beiden op Uilenstede. Clint: “Het CDA Amstelveen krijgt veel nieuwe jonge leden. Daarom kijken we of het mogelijk is om een jongerenafdeling op te richten.”

Ties: “Daarnaast willen we nu al wat voor jongeren betekenen. Zo vinden we dat de parkeerproblematiek bij Uilenstede moet worden aangepakt. En ook moet de gemeente start-ups moet helpen bij de opstartfase.”

Op donderdag 8 maart 2018 zijn de jongeren van het CDA actief tijdens een groot verkiezingsdebat in Il Caffé op Uilenstede 346. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.