17 januari 2021

Sandra van Engelen aan de slag als CDA-lijstduwer bij Tweede Kamerverkiezingen

AMSTELVEEN • Sandra van Engelen uit Amstelveen is namens het CDA gekozen tot regionaal lijstduwer bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ze is voorgedragen door de regionale kieskring van Noord-Holland.

Van Engelen is een bekend gezicht binnen het CDA. De bevlogen politica is sinds 2014 gemeenteraadslid in Amstelveen. Ze werd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met voorkeurstemmen gekozen.

Bij het samenstellen van de staartlijst heeft het CDA gekeken naar een spreiding over de provincies, de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten, maar ook vooral naar politieke ervaring en bekendheid in de eigen omgeving.

Local Heroes
Provinciaal campagneleider Bram Beemster. “We laten met onze local heroes zien dat we diepgeworteld zijn in onze samenleving. En ook dat het CDA overal aanwezig is en betekenisvol werk doet. De daaraan te verbinden gezichten spreken mensen aan en laten zien dat invloed op de landelijke politiek wel degelijk mogelijk is. Langs de haarvaten van onze campagne organisatie, naar de puntjes van onze maatschappelijke voelsprieten.’

‘Vereerd’
Van Engelen voelt zich vereerd om als lijstduwer de vele CDA-topkandidaten te mogen ondersteunen. ‘Natuurlijk lijsttrekker Wopke Hoekstra. Maar ook Pieter Omtzigt, het beste Tweede Kamerlid. Ook ga ik m’n best doen voor oud-fractievoorzitter Pieter Heerma, Tweede Kamerlid Joba van den Berg en de jonge Julius Terpstra uit Leiden. En niet te vergeten Chris van Dam, die zijn rol als voorzitter van de onderzoekscommissie over de toeslagenaffaire zo uitstekend heeft vervuld.’ De ondersteuning zal op uiteenlopende manier worden uitgevoerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.