Bert Rouwenhorst

Burgerraadslid

 Voorzitter CDA Amstelveen

Mijn naam in Bert Rouwenhorst, sinds 01 december jl. Burgerlid van de CDA-fractie en ondersteun onze fractieleider Pier Rienks in de Commissie RWN.

Zelf woon ik sinds 1983 in Amstelveen en inmiddels op mijn 4de locatie. Oorspronkelijk kom ik uit het pittoreske dorpje Almen in de Achterhoek. Na vele omzwervingen in Den Haag, Arnhem, opnieuw Den Haag, Zoetermeer, Haarlem en Hoofddorp ben ik definitief neergestreken in Amstelveen. De aanvankelijke reden dat wij in Amstelveen zijn gaan wonen is dat mijn vrouw stewardess was bij de KLM.

Inmiddels hebben onze kinderen al geruime tijd geleden het ouderlijk huis verlaten en woon ik nog immer gelukkig samen met mijn vrouw. Wij hebben 2 kinderen, een dochter en een zoon. Internationaliteit is bij ons niet vreemd, mijn vrouw is half Schots en woont mijn dochter met haar man en 2 kinderen New Jersey, USA. Enige tijd heeft mijn zoon ook buiten de grenzen gewoond, in Barcelona en is nu teruggekomen naar Nederland en woont spoedig samen met zijn Schotse vrouw in Aalsmeer. Trots kan ik melden dat ik spoedig opa wordt van een derde kleinkind.  

Al vele jaren was ik lid van het CDA, doch in het verleden ben ik nimmer actief geweest i.v.m. werkzaamheden, o.a. in het buitenland. In 2010, na het beruchte congres, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik mij niet kon verenigen met de gedoogsteun van de PVV. In 2016 ben ik opnieuw lid geworden van het CDA en voelde het als een warm bad. In 2017 ben ik toegetreden tot het bestuur en begin 2019 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Luc Jalink. Na het vertrek van Ties Eigenhuis als Burgerlid uit de fractie was de fractie onderbezet en begon de zoektocht naar een nieuw Burgerlid. Dit bleek moeilijker dan gedacht en heeft de fractievoorzitter mij gevraagd of ik deze positie zou willen innemen. De functie van voorzitter is niet te combineren met werkzaamheden binnen de fractie en ben ik gestart met het vinden van een opvolger voor mij als voorzitter. Ik ben bijzonder blij dat ik Nadjehda Richardson bereid heb gevonden om het voorzitterschap van mij over te nemen. Voor mij is zij uiterst geschikt om een goede invulling te geven aan deze functie en om het CDA verder te helpen.

Inmiddels woon ik bijna 40 jaar in Amstelveen en is dit mijn woonplaats geworden. Mijn kinderen zijn hier opgegroeid en voel ik een sterke verbondenheid met Amstelveen. Het CDA betekent voor mij ‘naar elkaar omzien en er voor elkaar zijn’. Nu ik meer tijd heb wil ik dit nog meer in de praktijk brengen en overbrengen op anderen. Iedereen heeft talenten die ingezet kunnen worden om anderen te helpen en dat steentje wil ik ook bijdragen. Het werken binnen het CDA is geen doel, maar een middel om dit te bereiken.

Binnen de Commissie RWN zal ik mij voornamelijk richten op ‘Wonen’ in de brede zin. In een ver verleden ben ik werkzaam geweest in Vastgoed Beheer. Daarna heb ik mij vanuit diverse posities beziggehouden met renovatie en nieuwbouw van voornamelijk woningen waarbij voor mij Duurzaamheid immer een zeer belangrijk onderwerp is geweest. Ik ben er nog immer trots op dat ik de eerste ‘Duurzame woning met warmtewand’ in Londen heb gebouwd en op woningbouwprogramma’s in Schotland en West Yorkshire ons Nederlands kalkzandsteen bouwsysteem heb geïntroduceerd. Na terugkomst in Nederland heb ik een fabriek gehad waar we hoogwaardig geïsoleerde frefab gevelelementen hebben geproduceerd voor voornamelijk de woningbouw. Het zal u wellicht niet verbazen dat ik deze kennis graag wil inzetten voor de verduurzaming van de Amstelveense woning voorraad.

Mijn dierbare plek in Amstelveen is moeilijk aan te geven, want dat zijn er meer. Heel belangrijk is voor mij de Valreep waar wij in 1983 zijn komen te wonen en als jong gezin hier zijn gestart. Een ander dierbaar gebied is het Amsterdamse Bos. Hier wandelen we graag en ga ik zeer regelmatig hardlopen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.