Luc Jalink

Bestuurslid

Luc Jalink is een algemeen bestuurslid bij het CDA Amstelveen.

Ik ben accountant en organisatieadviseur bij een middelgroot internationaal accountantskantoor in Amstelveen.
Na in Nijmegen politicologie, bedrijfskunde en bedrijfseconomie gestudeerd te hebben, kon ik in 1999 een mooie baan in Amsterdam krijgen en ben toen hiernaartoe verhuisd.
Eerst heb ik een tijd in de jeugdherberg in het Vondelpark in Amsterdam gebivakkeerd maar inmiddels woon ik al weer 20 jaarin Amstelveen. Eerst heb ik in Keizerkarelpark gewoond maar sinds 2008 woon ik, naar volle tevredenheid, in de Westwijk. Ik ben verknocht aan de groene en moderne infrastructuur en alle mooie voorzieningen die we hier hebben. Ik reisde veel, zowel privé als zakelijk, toen het nog kon. Dat zijn inmiddels heel veel Zoom en MS Teams meetings.

Ik ben de politiek ingegaan omdat ik het belangrijk vind dat er goed en rechtvaardig beleid gevoerd wordt.
Dat betekent voor mij dat Amstelveen een rechtvaardige, betaalbare en leefbare stad moet zijn voor al haar inwoners.


Ik houd me in het CDA Amstelveen bezig met economische, regionale en internationale onderwerpen. Daarnaast ben ik voorzitter van het CDA regio-overleg Amstel- en Meerlanden, waarin CDA’ers uit de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen, Uithoorn, Haarlemmermeer en Stichtse Vecht deelnemen, als ook vertegenwoordigers vanuit de provincie en het waterschap. Naast actuele onderwerpen, formuleren we daar ook voorstellen voor verkeer- en infrastructuur, waaronder Schiphol, en het regionale woningbouwbeleid, en coördineren we onsbeleid naar derden.


Ik ben daarnaast actief voor verschillende brancheverenigingen van financieel professionals, waaronder die van accountants, controllers, internal auditors en fraude-onderzoekers. Ik heb me in Amstelveen aangesloten bij de Crossroads kerk. Ik ben van gemengd Nederlands-Italiaanse afkomst en houd ervan om Italiaans en Aziatisch te koken. In mijn spaarzame vrije tijd probeer ik mijn conditie op peil te houden door te fietsen en hard te lopen, en toen het nog kon, door te tennissen en te zwemmen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.