Nadjehda Richardson

Voorzitter bestuur

Voor de mensen die me niet kennen zal ik mijzelf kort introduceren: 48 jaar geleden ben ik in Tilburg geboren, in Rotterdam gewoond tijdens mijn studententetijd en daarna richting Amsterdam verhuisd, maar inmiddels al zo’n 15 jaar (met wat tussenpozen vanwege werk in het buitenland) een echte Amstelvener. Mijn favoriete plek hier is het Amsterdamse bos, waar ik graag met mijn familie en vrienden wandel om uit te waaien, zeker nu veel plekken dicht zijn vanwege het coronavirus. 

Tijdens mijn studententijd was ik enige jaren actief voor het CDA in de deelgemeente Noord van Rotterdam dus de lokale politiek is mij niet vreemd. Nu sinds 2020 voorzitter van het bestuur van het CDA Amstelveen waar ik deel uit maak van een groep mensen in het bestuur en de fractie waar ik heel graag mee samenwerk.

Nu de kinderen iets groter worden, wilde ik me graag weer wat meer bezig houden met politiek en ben ik dus weer lid geworden van het CDA. Het CDA staat voor zorg voor elkaar en oog hebben voor de minderbedeelden maakt hier ook een belangrijk onderdeel van uit, voor mij een van de belangrijkste punten om me bij deze partij aan te sluiten en ook zelf actief te worden. Het lijkt me een mooie uitdaging om samen met de leden van het CDA bij te dragen aan een mooier Amstelveen en hopelijk kunnen wij elkaar binnen niet al te lange tijd weer gewoon in levende lijve ontmoeten.

Ik heb een Public Health achtergrond en heb als zodanig voor een humanitaire hulporganisatie zo’n 12 jaar afwisselend in Nederland en het buitenland gewerkt in noodhulp en lange termijn gezondheid(szorg)projecten. In het dagelijks leven ben op dit moment docent aan de Haagse Hogeschool en doe ik daarnaast af en toe nog opdrachten in o.a. Ghana op het gebied van verbetering van de publieke gezondheidszorg in rurale gebieden. Onderwijs, Gezondheidszorg, veiligheid en sociale ongelijkheid zijn de thema’s waar ik me het meest mee verbonden voel en waar ik graag een bijdrage aan lever.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.