Sandra van Engelen

Raadslid

Sandra van Engelen is raadslid van het CDA Amstelveen voor Zorg, Onderwijs, Sport,Cultuur en Media.


Sinds 2007 ben ik woonachtig in Amstelveen na 20 jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Zodra mijn dochter en ik (met 2 teckels) ons gesetteld hadden, ben ik de draad met CDA-activiteiten weer op gaan pakken. Van manusje van alles, naar secretaris van het lokale bestuur, tot raadslid sinds 2014, het CDA is gewoon mijn partij. Ik voel mij daar thuis en voel me daar gehoord. Dat gevoel wil ik ook graag uitdragen naar de inwoners van Amstelveen middels de dossiers die in mijn portefeuille zitten:
Ten eerste, de zorg. De zorgsector is voor mij erg belangrijk. Ik ben zelf ook jaren binnen deze sector werkzaam geweest; van thuiszorg algemene verpleegafdelingen in ziekenhuizen. in de binnenlanden van Suriname. U kunt dus met zekerheid zeggen dat ik mijn sporen in de zorg breed heb verdiend.


Het onderwijs is iets waar ik dagelijks mee in aanraking ben als ouder (zowel basis als voortgezet als universitair). Het is de basis van onze samenleving en het is de opmaat naar een bijdrage leveren aan onze maatschappij, ongeacht de manier waarop en de mate waarin.


Sport is een belangrijk onderdeel van een gebalanceerde levensstijl. Zelf ben ik groot sportfan en vind ik het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Niet alleen vanwege het actieve deel, maar ook vanwege de sociale cohesie: sport verbindt!


Cultuur in binnen- en buitenland blijft mij fascineren, zo ook de cultuur die wij in Amstelveen rijk zijn. Het is mooi om er naar te kijken en het vertelt iets over wat de ander je wil zeggen omdat kunst van binnenuit komt! En tot slot de media; deze spelen een belangrijke rol binnen onze samenleving. De media geeft ons informatie en entertainment, prikkelt ons en is een platform voor discussie. Het helpt ons informatie te vergaren en daarmee onze mening te vormen over de wereld om ons heen.


Amstelveen is een rijke, mooie gemeente die bij velen tot de verbeelding spreekt. Maar het tot de verbeelding spreken kan alleen wanneer wij, inwoners, naar elkaar blijven omkijken, en de ander zien blijven staan! Dat lijkt niet zo moeilijk, en klinkt misschien wat blasé. Maar door de zorgen van alledag lukt het niet iedereen om dat te kunnen doen. Dán wil het CDA er zijn en dat is waarom ik mij thuis voel bij het CDA; dat is waarom ik probeer middels de gemeenteraad een steentje bij te dragen.


Tel. (020) 617 71 73, Mobiel (06) 3601 7482, E-mail a.van.engelen@amstelveen.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.