Sandra van Engelen

Raadslid

Sandra van Engelen (1954) is raadslid van het CDA Amstelveen voor Zorg, Onderwijs, Sport, Cultuur en Media.

Sinds 2007 ben ik woonachtig in Amstelveen na 20 jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Zodra mijn dochter en ik (met 2 teckels) ons gesetteld hadden, ben ik de draad met CDA activiteiten weer gaan oppakken. Van manusje van alles, naar secretaris van het lokale bestuur tot raadslid sinds 2014, het CDA is gewoon mijn partij. Ik voel mij daar thuis en voel daar gehoord te worden. En dat gevoel wil ik graag uitdragen  middels mijn dossiers naar de inwoners van Amstelveen.

Dit alles wordt nog eens onderstreept door de onderwerpen die in mijn portefeuille zitten: zorg omdat ik daar jaren mijn sporen zeer breed in heb verdiend (van thuiszorg, algemene verpleegafdelingen in ziekenhuizen, specialisatie Intensive Care, hoofdverpleegkundige, binnenlanden van Suriname): De zorg en al wat daarmee te maken heeft, zit in mijn hart.  

Het onderwijs (zowel basis als voortgezet als universitair) waarmee ik als ouder natuurlijk te maken heb gehad; het is de opmaat naar een bijdrage te leveren aan onze maatschappij ongeacht de manier waarop en de mate waain.

De vele sporten waar ik enthousiast fan van ben en omdat het zo enorm belangrijk is voor iederéén om te bewegen en dit in  sociale cohesie met elkaar te doen. Of het nu gaat om aktief of passief, sport verbindt!

Cultuur dat mij in binnen- en buitenland blijft fascineren, ook de cultuur die wij in Amstelveen rijk zijn. Het is mooi om naar te kijken en het iets over de schepper ervan zegt. Het vertelt iets over de andere omdat kunst van binnenuit komt!

En tot slot de media; deze spelen een belangrijke rol binnen onze samenleving en niet alleen vanuit de gedachte dat verslaggeving de wereld om je heen groter maakt maar vooral ook vanwege informatievoorziening op basis waarvan je je mening kunt vormen.

Amstelveen is een rijke, mooie gemeente die tot de verbeelding van velen spreekt. Maar het tot de verbeelding spreken kan alleen wanneer wij, inwoners, naar elkaar blijven omzien en de ander zien blijven staan! Dat lijkt  niet zo moeilijk, klinkt misschien wat blasé. Maar door de zorgen van alledag lukt het niet iedereen omdat te kunnen doen. Dán wil het CDA er zijn en  dat is  waarom ik mij thuis voel bij het CDA; dat is waarom ik probeer middels de gemeenteraad een steentje bij te dragen.

Tel. (020) 617 71 73, Mobiel (06) 3601 7482, E-mail a.van.engelen@amstelveen.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.