Ynse Jongmans

Bestuurslid/ Campagneleider

Ynse Jongmans is Algemeen Bestuurslid van het CDA Amstelveen en Campagneleider voor de Gemeenteraadverkiezingen maart 2022. 

Ik woon in Amstelveen sinds 1995. Hiervoor heb ik 7 jaar in Amsterdam gewoond. Mijn favoriete plek in Amstelveen afslag 4 naar Amstelveen-oost, omdat ik dan weet dat ik bijna thuis ben. Thuis woon ik samen met mijn vriendin Mervil, zonder huisdieren op dit moment (maar als het aan Mervil ligt komt daar snel verandering in). 

Ik ben jaren slapend lid geweest en pas actief geworden als bestuurslid en campagneleider. Dit is een uitdaging, maar een die ik graag aanneem, ik ben namelijk van nature erg ambitieus. 

Ik denk dat alle politieke partijen in Nederland in essentie hetzelfde doel hebben: een veilig en welvarend land met genoeg huisvesting en werkgelegenheid. We willen allemaal klimaatverandering tegengaan en zorgen dat aan ieders behoeften voldaan wordt. Het verschil zit hem in hoe een partij dat wil bereiken. 

De ene partij legt de nadruk op ondernemers, de ander op milieu, een derde op op ouderen etc. Volgens het CDA is het gezin de hoeksteen van onze samenleving, en vanuit dit beginpunt kunnen wij verdere doelen zoals veiligheid en welvarendheid bereiken. Dit sluit bij mijn persoonlijke overtuigingen aan en dit is waarom ik voor het CDA heb gekozen. 

Ik begrijp dat de “C” in het CDA voor sommigen een verdelende werking heeft. Maar onze partij staat open voor een breed scala aan geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. De C is ondertussen het erfgoed vanuit het Christelijke Geloof, met christelijke waarden zoals naastenliefde, mensen in nood helpen, armen bijstaan en ouderen respecteren. Dit zijn normen en waarden die terugkomen in veel religies en levensovertuigingen, dus als u zich hierin kunt vinden, is het verschil tussen onze normen en waarden toch minder groot dan u eerst dacht. 

In Amstelveen hebben we het vrij goed voor mekaar maar het kan altijd beter en zeker in deze tijden van Corona moeten we naar elkaar blijven omkijken. Gelukkig zijn we met elk gegeven vaccin dichterbij het verslaan van deze Pandemie: Stay Safe!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.