24 november 2021

Onze kandidaten: #14 Benjamin Koet

In deze rubriek stelt het CDA Amsterdam de topt 15-kandidaten voor aan Amsterdam. Wie zijn zij en wat willen zij beter in onze stad? Vandaag is het woord aan de nummer 14 op de lijst: Benjamin Koet (23) uit Nieuw-West.

Stel jezelf voor!
​Mijn naam is Benjamin Koet, ik ben een vijfde generatie Amsterdammer en woon met veel plezier in onze stad. Op dit moment studeer ik voor mij tweede master aan de Universiteit van Amsterdam, daarnaast ben ik voorzitter van het CDJA Amsterdam en Omstreken. In mijn vrije tijd sport ik graag en geniet ik van de vele culturele bezienswaardigheden die onze stad rijk is. 

Wat wil jij anders in Amsterdam?
​Ik denk dat wij zeer tevreden mogen zijn met onze stad. Maar zoals vaak het geval is, moeten goede dingen ook goed onderhouden worden en dat is de laatste jaren te weinig gebeurd. Ik zou daarom graag zien dat de gemeente weer volop inzet, naast haar andere werkzaamheden, op haar basistaken zoals; kadeonderhoud, goed georganiseerde afvalvoorzieningen en leefbaarheid/veiligheid voor iedereen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we in Amsterdam creatief omgaan met de ruimte die we hebben en dat we inzetten op een duurzame stad met veel groen. Een goed onderhouden en schone stad vergroot de samenhorigheid en de veiligheid. Ik vind ook dat iedereen zich vertrouwt moet voelen in onze stad, een jongvolwassene die lekker wil kunnen dansen en stappen tot een ouderling die nog een avondwandeling wil maken. (Omgekeerd kan natuurlijk ook!) Ik wil blijven werken aan onze prachtige stad Amsterdam. Een stad die inzet op vergroening en waarin iedereen zich veilig kan voelen. Jong, oud, overdag, 's avonds, alleen of hand in hand. Doe jij met me mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.