fractievoorzitter Diederik Boomsma.
20 maart 2018

Brief van Diederik aan alle Amsterdammers

Beste Amsterdammer,

Deze week mag u stemmen! Er staat veel op het spel. Onze mooie en fijne stad groeit, bruist en bloeit, maar wordt te druk, te smerig en te duur. Het CDA wil de balans herstellen en dat vraagt om actie. Daarom verhogen wij de toeristenbelasting en besteden de inkomsten o.a. aan extra schoonmakers en extra handhavers. We willen meer agenten en beter toezicht, ook ’s nachts: de Nachtwacht 2.0. 

Het CDA wil een stad waar mensen met een gewoon inkomen nog een fatsoenlijk huis kunnen vinden, en geen stad voor arm en rijk alleen. Dat betekent: veel bouwen. Maar wel duurzaam, met groen en ruimte, en meer respect voor de unieke schoonheid en stedenbouwkundige traditie van Amsterdam. Handen af van onze parken en monumenten. 

Eerlijke erfpacht
Een betaalbare stad vraagt ook om een eerlijke erfpacht. Het nieuwe erfpachtbeleid van VVD/D66/SP zadelt meer dan honderdduizend mensen op met veel te hoge kosten. Voor tal van Amsterdammers is het een ernstige verslechtering. Dat moet anders, en dat kan ook. Het CDA wil wonen, zowel voor huurders als voor huiseigenaren, betaalbaar houden. Wilt u weten wat dat voor u betekent? Kijk dan op www.eerlijke-erfpacht.nl. 

Vrije schoolkeuze en zorg voor ouderen
Van oudsher zetten wij ons in voor betere kansen voor onze kinderen en betere zorg voor ouderen. Wij staan pal voor de vrijheid van onderwijs: dus geen centrale loting, maar wel investeren in leraren en scholen. 

Het CDA staat voor een zorgzame stad waar mensen omzien naar elkaar. 

Doet u mee?

Diederik Boomsma
Lijsttrekker CDA Amsterdam

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.