17 juli 2018

CDA Amsterdam kiest nieuwe voorzitters!

Boudewijn Wijnands (26) en Jan van den Berg (54) zijn per acclamatie door de Algemene Ledenvergadering tot duovoorzitters van het CDA Amsterdam gekozen.

Wijnands en Van den Berg barsten van energie en plannen om het CDA in de hoofdstad te vernieuwen en te vergoten.  Afgelopen vrijdag gaven zij in Buitenveldert een presentatie aan de CDA-leden die met veel enthousiasme werd ontvangen. Het CDA moet een partij zijn voor alle Amsterdammers en dus ook voor Amsterdammers die het vertrouwen in de politiek zijn verloren.  Dat betekent dit dat er vernieuwd, gepionierd  en geëxperimenteerd zal worden.  “Wij gaan deze partij weer flink opschudden!” “Als lokale afdeling moet je daar ook keuzes bij maken die minder gangbaar zijn binnen de partij. Amsterdam heeft immers andere uitdagingen dan andere gemeenten in het land.”

Van den Berg: “we gaan allerlei bijeenkomsten organiseren, nieuwe en verassende campagnes gericht op nieuwe doelgroepen, om overal in de stad het onvervalste CDA verhaal te laten klinken. Wij zijn ervan overtuigd dat we daarmee heel veel Amsterdammers kunnen bereiken en aanspreken.” 

Van den Berg, commissaris bij Achmea en voorheen CEO Azië van een internationale verzekeraar. “De partij is klein in Amsterdam, maar bij de verkiezingen wel weer met 35 procent gegroeid. Ik denk dat het CDA heel veel potentie heeft, ook in Amsterdam. We moeten wel nog veel meer de stad in om de kiezers te bereiken. Daar gaan wij voor.”  Wijnands, de jongste Amsterdamse CDA-voorzitter ooit, herkent dit beeld vanuit zijn dagelijkse praktijk als oprichter en CEO van sociale startup Deedmob: “Ik zie elke dag hoe ongelooflijk veel jonge mensen de handen ineenslaan om aan een hoger doel te werken, coöperatie is wat dat betreft de nieuwe vorm van concurrentie geworden”.

De nieuwe voorzitters willen in nauwe samenwerking met fractievoorzitter Diederik Boomsma aan de slag om de stad beter te maken. “Het CDA past bij Amsterdam, en Amsterdam past bij het CDA.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.