01 februari 2018

CDA pleit voor een duurzamer Amsterdam

Een week geleden vond in Pakhuis de Zwijger een debat plaats genaamd ‘Natuurlijk stem ik’. Thematiek was de plannen van verschillende politieke partijen over duurzaamheid in Amsterdam. Namens het CDA nam Niek Wijmenga deel aan het debat. Hieronder vindt u een kort verslag.

Het CDA vindt dat Amsterdam snel moet verduurzamen en dat de stad achterloopt ten opzichte van andere gemeenten. Er wordt nu teveel aandacht gegeven aan randzaken zoals planning, beleid en persberichten maar er zijn onvoldoende resultaten. Purmerend heeft driekwart van de woningen van het gas af gehaald, vier keer meer dan Amsterdam. Ook zijn er in onze stad nog te veel daken zonder zonnepanelen. Andere gemeenten doen dit beter. GroenLinks heeft in de afgelopen 12 jaar maar liefst 8 jaar de wethouder voor duurzaamheid en klimaat geleverd maar er is te weinig gepresteerd. Ook D66 heeft afgelopen 4 jaar onvoldoende veranderd.

'Wij denken niet dat het straffen en beboeten van bewoners een verstandige oplossing is. Wij willen duurzaamheid onder Amsterdammers stimuleren door mensen die zich inzetten voor een duurzame stad te belonen en te faciliteren,' aldus Niek Wijmenga.

Het CDA wil ook het Amsterdamse groen beschermen door natuurinclusief te bouwen en heeft samen met de Partij voor de Dieren tegen recente projecten als kavel X in het Westerpark en kavel 2 in het Beatrixpark gestemd. 'Wij willen een betere balans tussen groen en bebouwing dan het huidige stadsbestuur.'Ook betoogt Wijmenga dat de gemeente kan leren van initiatieven in andere steden die het beter doen dan Amsterdam. Het CDA is vóór verduurzaming, vóór een stad die we door kunnen geven aan een volgende generatie.

Heb jij suggesties hoe we duurzaamheid kunnen stimuleren? We horen graag je mening! Stuur een e-mail naar: niekwijmenga@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.