26 februari 2018

CDA stopt toeristische wallentours

 Op initiatief van CDA en PvdA heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om toerisme gericht op de prostitutiesector te ontmoedigen. Fractievoorzitter Diederik Boomsma licht toe: “De prostitutieramen op de Wallen en de mensen die daar werken zijn op dit moment als 'attractie' onderdeel van toeristische tours. Veel prostituees zitten daar niet op te wachten en hebben er last van. Hiernaast leidt de grote mensenstroom tot veel overlast.”

 Het college heeft onlangs nieuwe regels opgesteld zoals dat mensen wordt gevraagd om met hun rug naar de ramen te staan en niet te mogen stilstaan op plekken waar het extra druk is. In de praktijk komt hier niets van terecht.

Boomsma: “Het organiseren van toeristische tours langs prostitutieramen geeft daarbij een verkeerd signaal. In andere landen is het terecht verboden, we moeten niet doen alsof dit normaal is. Het college moet onderzoeken hoe het mogelijk is om toeristische wallentours niet toe te staan, dan wel dat te ontmoedigen. Het gemeentebestuur gaat daarover nu in gesprek met de sector en komt daarna met een voorstel richting de raad, zodat we dit probleem aan kunnen pakken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.