08 februari 2018

CDA Amsterdam lanceert eerlijke-erfpacht.nl rekentool

Wat is een eerlijke erfpacht? Vandaag lanceert het CDA Amsterdam een online rekentool waarmee Amsterdammers kunnen zien wat het zou moeten kosten om van die erfpacht af te komen. De tool is gebaseerd op het voorstel dat de partij heeft gepresenteerd in het verkiezingsprogramma. Fractievoorzitter Diederik Boomsma: “Hiermee laten we zien wat een alternatief erfpachtplan is dat wél eerlijk is.” 

De manier waarop de erfpacht nu wordt berekend deugt niet. De huidige regeling van VVD, D66 en SP jaagt een grote groep Amsterdammers op onredelijke, veel te hoge kosten. Boomsma: “Voor vele huiseigenaren is het onbetaalbaar. Deze regeling komt neer op een onteigening van de waarde van de woningen van Amsterdammers. Dat moet stoppen.”

Het CDA heeft een alternatief erfpachtplan dat wel eerlijk is, transparant en toekomstbestendig. Met de rekentool op http://www.eerlijke-erfpacht.nl/ kunnen erfpachters zien wat het hen volgens het CDA-plan zal kosten om van de erfpacht af te komen. Hiermee wil het CDA laten zien dat er een alternatief bestaat dat eerlijk is voor de inwoners én dat over twee, vijf en tien jaar nog werkt. Het huidige systeem bevat een ook financiële hefboom, waardoor de kosten steeds verder toenemen. Die moet van tafel. 

Boomsma: “Eén ding is zeker: na de verkiezingen staat erfpacht opnieuw op de politieke agenda.”

Naar Eerlijke-Erfpacht.nl!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.