De leden van het CDA Amsterdam hebben vanavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraad vastgesteld. We zijn trots op een lijst met bekende en nieuwe gezichten in de Amsterdamse politiek. Naast lijsttrekker Diederik Boomsma zullen nog 29 Amsterdamse CDA’ers zich voor hun stad in gaan zetten.  

Ook is het CDA nu samen gaan werken met de Amsterdamse Woon- en Erfpachtpartij, waardoor er ook verschillende erfpachters op de lijst staan. De samenwerking tussen AWEP en CDA is met het vaststellen van de kandidatenlijst ook definitief geworden. 

Waar willen zij zich voor in gaan zetten?

portret van Jacques Klok

2. Jacques Klok

Ik ben een verontruste Erfpachter. Daarom pleit ik voor een eerlijk erfpacht voor iedereen in Amsterdam. Bewoners zijn geen melkkoe. Van mij mag het ook wel rustiger en schoner worden in de stad. Amsterdammers willen door Amsterdammers bestuurd worden en geen proeftuintje voor Haagse politici zijn. 

3. Lotte Schipper

Mijn favoriete stad bruist. Maar kent ook uitdagingen. En juist daarom wil al mijn energie en enthousiasme inzetten voor deze stad en haar Amsterdammers. Onze stad moet leefbaar blijven, toegankelijk, betaalbaar en aantrekkelijk voor gezinnen, starters en jongeren. En dus ook veilig. Dat houdt in het terugdringen van de drukte in de stad, coffeehops en radicalisering. 

4. Ben Ebbinge

Ik wil mij inzetten voor een bewoonbaar en betaalbaar Amsterdam, van wieg tot graf. Erfpacht is mijn belangrijkste drijfveer. Alle Amsterdammers moeten erfpacht kunnen begrijpen en kunnen betalen. Nu en in de toekomst.

5. Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive

Ik ben de afgelopen 4 jaar met plezier fractievoorzitter van het CDA in Stadsdeel Zuid geweest. Ik heb me binnen onze bestuurscommissie ingezet voor een eerlijker erfpachtsysteem. Met name nu ons stadsdeel onevenredig hard getroffen wordt door de voorgestelde buurtstraatquotes. Daarnaast zet ik mij in voor vrije schoolkeuze, een veilige en schone buurt (bijv. BBQ verbod Vondelpark) en voldoende geschikte woonruimte voor ouderen.

6. Nicolle Cerutti

Een Amsterdam waar ook mijn kinderen nog kunnen gaan wonen

Een beter parkeer beleid voor de Amsterdammers (meer betaalbare parkeer garage's) 

Duurzaamheid en meer groen.

7. Marc Haverkamp

Als Duo-raadslid heb ik vele geweldige Amsterdammers mogen ontmoeten die met elkaar bouwen aan een zorgzame stad. Samen met hen wil ik mij inzetten voor de Amsterdammer die een steun in de rug nodig hebben, maar ook voor hen die door goede voorzieningen zelf tot grote hoogten kunnen komen.

De complete kandidatenlijst is als volgt: 

#

Naam

M/V

 

#

Naam

M/V

1

Diederik Boomsma

M

16

Teun van Hellenberg Hubar

M

2

Jacques Klok

M

17

Patricia Wouda

V

3

Lotte Schipper

V

18

Niek Wijmenga

M

4

Ben Ebbinge

M

19

Joram Verstoep

M

5

Susanne de Roy van Zuidewijn

V

20

Monica Breur

V

6

Nicolle Cerutti

V

21

Jos de Koning

M

7

Marc Haverkamp

M

22

Erik van Geijn

M

8

Koen de Lange

M

23

Henk Nieweg

M

9

Lex van Drooge

M

24

Tino Zwirs

M

10

Bowine Michel

V

25

Hans Res

M

11

Abdulkadir Tanyildiz

M

26

Jozef Badal

M

12

Laurens Lochtenberg

M

27

Olaf Olmer

M

13

Saskia Ploeg

V

28

Renate Wijmenga

V

14

Dirk Klok

M

29

Lex Mante

M

15

Laurie Jansen

V

30

Dorien Voerman

V

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.