18 november 2021

Onze kandidaten: #15 Jozef Badal

In deze rubriek stelt het CDA Amsterdam de topt 15-kandidaten voor aan Amsterdam. Wie zijn zij en wat willen zij beter in onze stad? Vandaag is het woord aan de nummer 15 op de lijst: Jozef Badal (73) uit Zuidoost.

Stel jezelf voor!
Ik ben Jozef L. Badal. Ik woon al meer dan vijftig jaar in Amsterdam. Ik ben vader en grootvader van vier kinderen en acht kleinkinderen. Mijn werkzame leven als docent bedrijfseconomie en als bedrijfsadviseur, en mijn sociale leven is altijd vanuit Amsterdam ingevuld. Het grootste gedeelte van mijn sociale en politiek-bestuurlijke leven ben ik actief in Zuidoost. Thans besteed ik mijn energie aan als lid van de stedelijke WMO-Adviesraad en lid van Raad van Advies Buurteam Zuidoost. Ook is hierbij het Masterplan Zuidoost een grote uitdaging. Integraal oppakken van van de zorgen die er zijn. Voor het Bisdom Paramaribo verleen ik in het kader van de diaspora ondersteuning aan verschillende projecten zoals Het Kerkelijk Museum in Paramaribo. Tevens betrokken in Suriname bij een buurtontwikkeling in Zuid-Paramaribo.

Wat wil jij anders in Amsterdam/Weesp?
In Amsterdam zou ik het fijn vinden dat ieder bewoner een plek heeft. De interculturele samenleving goed vertegenwoordigd is in alle sectoren en niveaus. Het kapitaal van deze samenleving tot uiting komt in de kansen die er zijn. In het bijzonder moeten Amsterdammers van Amsterdam hun thuis kunnen maken, ongeacht de grootte van hun portemonnee. Uiteindelijk gaat het om omzien naar elkaar en betrokken zijn!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.