13 januari 2020

Vacature: stage communicatie

Het CDA Amsterdam is per februari op zoek naar een stagiair(e) communicatie om de gemeenteraadsfractie te ondersteunen, met name op het gebied van communicatie en organisatie. Deze stage biedt een uniek kijkje achter de schermen van het Amsterdamse stadhuis en de gelegenheid het reilen en zeilen van de hoofdstedelijke politieke arena van dichtbij te leren kennen. Het secretariaat van de fractie ondersteunt en adviseert de Amsterdamse (duo)raadsleden bij hun werk en is het medeverantwoordelijk voor de communicatie. Wij zoeken iemand voor drie dagen per week, voor een periode van drie maanden. De duur van de stage, de werkdagen en het aantal stagedagen zijn onderhandelbaar.

Taken
Tot de voornaamste taken van de stagiair(e) communicatie behoren het ondersteunen van de externe communicatie via socialemediakanalen (Facebook, Instagram, LinkedIn), de website en de nieuwsbrief. Belangrijk is om te helpen met (audiovisuele, multimediale) content creëren, in samenwerking met de leden van de fractie, de vereniging en met Amsterdamse burgers. Ook het voorbereiden van vergaderingen en o.a. agendabeheer behoren tot de werkzaamheden.

Profiel
Hij of zij studeert, bezit redactionele vaardigheden, gezond verstand, is politiek geïnteresseerd en heeft affiniteit met het gedachtegoed van het CDA. Essentieel is kennis van bovengenoemde sociale media en een creatieve inborst. Kennis van MailChimp, Photoshop, Final Cut en Typo3 is een pre.

Vergoeding
De CDA-fractie biedt goede begeleiding en een professionele, hartelijke werkomgeving. Aan de stage is daarnaast een stagevergoeding verbonden. Reacties kunnen worden verstuurd naar fractie@cda.amsterdam (zonder .nl) t.n.v. Jurriaan Limburg. Deadline vrijdag 31 januari (23.59 uur).

Wij horen graag van jou!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.