Het beledigen van buschauffeurs, conducteurs en GGZ-medewerkers is onacceptabel en moet streng worden aangepakt. Binnenkort praat de Tweede Kamer over een initiatiefwet van D66 die dat moeilijker maakt: het beperkt de bescherming van leden van het Koninklijk Huis en van deze beroepsgroepen. Dat moeten we niet laten gebeuren.


Wat is er aan de hand?
Niemand mag ernstig worden beledigd. Maar het is extra kwalijk als mensen die voor ons werken er vanuit hun functie mee te maken krijgen. Zij verdienen bescherming. Daarom staat er op dit moment een zwaardere straf op. Ook hoeft een buschauffeur op dit moment naast zijn aangifte geen aparte klacht in te dienen. Nu kan de werkgever namens de conducteur aangifte doen en dat is voldoende. Op die manier hoeft het slachtoffer zich geen zorgen te maken dat hij of zij met naam genoemd wordt tijdens een rechtszaak.

D66 heeft een initiatiefwet ingediend waarbij die extra bescherming vervalt. Ik vind dat een zeer slecht plan. Juist in een tijd waar grof beledigen steeds normaler lijkt te worden, moeten we pal achter de buschauffeurs en conducteurs en andere beroepsgroepen gaan staan. Zij verdienen onze steun. (Diederik Boomsma)

Wij vragen de Tweede Kamer om de initiatiefwet van D66 niet te steunen, teken de petitie! Dit doe je door hieronder jouw naam en e-mailadres achter te laten.

Beledigen is niet normaal!

Blijf op de hoogte

* Verplicht veld

Tot dusver hebben:

personen

de petitie ondertekend

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.