Renate Wijmenga

Duoraadslid Mobiliteit, Luchtkwaliteit & Water

Hallo Amsterdammer,
 
Als jullie nieuwe duoraadslid en trots import Amsterdammer, stel ik mezelf graag voor. Ik ben Renate Wijmenga, geboren en getogen in Friesland. Politiek en liefde voor de stad zijn me met de paplepel ingegoten. Op mijn achttiende heb ik snel onderkomen gezocht in de stad van mijn dromen en heb hier mijn masterdiploma geschiedenis gehaald. Na negen jaar ben ik nog niet van plan te vertrekken. Ik woon met veel plezier in Betondorp en per 1 november ben ik projectleider bij het Strategie & Communicatie bureau Dietz.
 
Omdat ik midden in het Amsterdamse leven sta, zet ik me graag in voor deze stad. Dat betekent dat het mogelijk blijft je makkelijk van A naar B te bewegen, op de fiets, per auto of over het water. Dat de lucht die je daarbij inademt schoon is en dat de straten veilig zijn voor de Amsterdammers.
 
Daarom wil ik kritisch kijken naar de plannen van het Amsterdams college. Dat kan en wil ik niet alleen doen, maar samen met de inwoners van onze mooie stad. Want met het drukker worden op de weg, het gebruiken van andere vervoersmiddelen én het veranderende klimaat, is het van belang om snel en dynamisch de juiste keuzes te maken. Kunt u me daarbij helpen? Mail dan naar renate@cda.amsterdam.

Contactgegevens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.