3. Renate Wijmenga

Ik wil in een stad leven waar je naar buiten kunt. Waar je als jonge vrouw veilig en thuis bent. Waar er plekken zijn om elkaar te ontmoeten of samen te sporten. Waar je makkelijk kunt komen, op de fiets, met goed openbaar vervoer, of als het niet anders kan de auto. Dan moet er wel iets veranderen aan de stad. Dan moeten we beter met elkaar omgaan, straatintimidatie aanpakken, en ruimtes maken om samen te komen in het groen. Buiten is van iedereen.

  

Straatintimidatie

Iedereen moet in Amsterdam veilig over straat kunnen zonder te maken te krijgen met intimidatie. Helaas worden teveel mensen slachtoffer van intimidatie op straat, vooral vrouwen. Het CDA is voor meer en beter toezicht in de openbare ruimte, ook 's nachts. Daarnaast heeft het CDA een voorstel ingediend om straatintimidatie te ontmoedigen en effectiever te kunnen bestraffen. 

Bereikbaar, ook met de auto

In Amsterdam gaan we natuurlijk het liefst met de fiets, ik ook. Maar, soms heb je gewoon even een auto nodig. Om iets te vervoeren, of omdat je niet goed ter been bent en niet overal op de fiets heen kunt gaan. Daarom zet ik mij in om Amsterdam bereikbaar te houden, met de fiets, het OV, maar ook met de auto. 

Goed en eerlijk wonen

Wij willen dat Amsterdammers het recht krijgen om de grond onder hun eigen woning voor een eerlijke prijs in bezit te krijgen, met redelijke prijzen voor afkoop of canon. Het beleid moet hiertoe worden aangepast. Burgers hebben recht op een kwalitatief goed dak boven hun hoofd. De gemeente moet de juiste voorwaarden creëren om dit te realiseren. Dit moet in samenwerking gebeuren met woningcorporaties, ontwikkelaars, investeerders en huiseigenaren. De overheid moet daarbij vooral transparant zijn en het algemeen belang dienen.

Over Renate Wijmenga

Naast mijn fulltimebaan bij een strategie-en-communicatiebureau ben ik al sinds 2015 actief voor het CDA. Op het Amsterdamse stadhuis ben ik fractievertegenwoordiger in twee raadscommissies en sinds de zomer mag ik samen met Jurriaan Limburg mede de campagne leiden! Ik doe dit allemaal voor onze mooie Amsterdam!

Mijn motivatie om me politiek in te zetten, is omdat ik graag iets wil teruggeven. Aan het land waar ik in woon, de stad waar ik in woon, de plek waar ik bezig ben. Dat je daar een steentje aan kan bijdragen. Dat is waarom ik elke dag doe, wat ik doe

Wat wil jij anders in Amsterdam?
Ik wil graag dat mijn generatie kunnen leven als de generaties vóór ons. Ik wil dat ook jongeren gewoon een huis en een baan kunnen krijgen. Een overheid die voor hen werkt, in plaats van tegen hen. De politiek moet wendbaarder zijn en beslissingen durven te nemen. Verder moeten we de bureaucratie aanpakken. De mens moet weer centraal staan bij de overheid. Dat we iets meer kijken naar wie staat er voor je staat, in plaats van ‘computer says no’.

  

Volg mij op sociale media

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.