33. Dennis Heijnen

Kandidaat

Ik ben in 1988 geboren in Naarden, opgegroeid in Huizen en sinds 2012 gelukkige inwoner van Amsterdam.

Voordat ik hier kwam wonen studeerde ik economie en politicologie aan de Vrije Universiteit. Ik werk nu als beleidsadviseur financieel economische zaken bij het Verbond van Verzekeraars.

In 2014 deed ik voor het CDA mee aan de verkiezingen voor de bestuurscommissie in Amsterdam-Oost. Sinds 2016 zit ik in de Staten van de provincie Noord-Holland. Ik zet me daar in voor de belangen van Amsterdam en de andere regio's in onze mooie provincie. Verbinding zoeken tussen stad en regio vind ik de belangrijkste uitdaging.

Bijvoorbeeld bij de spreiding van toeristen: Amsterdam bezoeken is Holland zien!

Ook woningbouw is een van de thema's waar ik mij in Noord-Holland voor inzet. Amsterdam kan de enorme vraag naar woningen nauwelijks aan: er moet meer gebouwd worden! Amsterdam kan veel zelf doen, maar de regio kan helpen. Samen kunnen we meer.

Dat motto is ook één van de redenen waarom ik de politiek ben ingegaan. Een antwoord bieden op steeds groeiende maatschappelijke onvrede, normen en waarden terugbrengen in ons prachtige land en zoeken naar verbinding. Geen mens kan de problemen die we hebben immers alleen oplossen in deze wereld. We zijn verbonden met de medemensen om ons heen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.