Niek Wijmenga

Niek Wijmenga

Niek Wijmenga vertegenwoordigt het CDA in de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West. Niek wordt daarbij ondersteund door Albert Witting.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor het CDA in Amsterdam Nieuw-West? Neem dan contact op met Niek Wijmenga of met Albert Witting door te mailen naar: n.wijmenga@amsterdam.nl of a.witting@amsterdam.nl.

U kunt ook contact opnemen met de fractie van het CDA in de gemeenteraad.

Niek Wijmenga: "Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de zorgsector en als inkoopadviseur bij aanbestedingsvraagstukken. Mijn kennis en ervaring op deze terreinen wil ik graag inzetten om de samenleving beter te maken. In mijn werk ben ik regelmatig situaties tegengekomen waarbij ondoordachte beleidsbeslissingen uiteindelijk afgewenteld worden op de samenleving. Als lid van de bestuurscommissie heb ik de verantwoordelijkheid om deze processen kritisch te volgen en actief bij te sturen wanneer dit nodig is. Met uw hulp wil ik hier komende jaren een positieve en kritische bijdrage aan leveren. Mijn motto bij mijn inzet voor de bestuurscommissie is dan ook: ‘geef Nieuw-West terug aan de mensen’."

Naast zijn activiteiten voor het CDA werkt Niek Wijmenga sinds drie jaar als senior financieel adviseur openbaar vervoer bij de Stadsregio Amsterdam. Op dit terrein is hij ook parttime als onderzoeker verbonden aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU Delft. Daarvoor werkte hij onder andere als projectleider van Europese aanbestedingen en als inkoper bij het VU medisch centrum en andere zorgorganisaties. In zijn vrije tijd is Niek als reservist actief bij het Korps Nationale Reserve.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.