15 december 2017

CDA zet in op continuïteit en ervaring

CDA Bloemendaal heeft tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering André Burger, de huidige fractievoorzitter, opnieuw als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen vanvolgend jaar. Ton Bruggeman, oud-wethouder Onderwijs, Maatschappelijk Zorg en Cultuur is de nummer 2. Daarmee kiest het CDA voor continuïteit in deze politiek woelige tijden. Ze worden gevolgd door advocaat Bob van der Veldt, voormalig gemeenteraadslid van Bennebroeken Geert Beusen, als schaduwraadslid actief. Met hen is ervaring in de gemeentelijke wetgeving enkennis van kwaliteitsbewaking gegarandeerd. Nieuwkomer Piet Hein van Aalst staat voor goedrentmeesterschap en democratie. Met zijn achtergrond als communicatiestrateeg is hij een goedeaanvulling voor het CDA Bloemendaal.

“Bloemendaal kan met deze mensen erop vertrouwen dat er steeds oog zal zijn voor het belang vanBloemendaal. Dat is in de eerste plaats het bewaken van de zelfstandigheid van Bloemendaal. Alleen van daaruit kan het optimale bereikt worden in het bereikbaar houden van onze gemeente, alleen van daaruit kan een aangenaam woonklimaat gegarandeerd worden. Denk daarbij aanbasisscholen met voldoende ruimte, ook om te spelen. Dat is een voorwaarde bij uitstek voor jongegezinnen. Vogelenzang bijvoorbeeld moet zijn basisschool behouden.” Aldus Anne-Marie Wolf, dieals voorzitter en oud-fractievoorzitter zeer ingenomen is met de kandidatenlijst.

Lijsttrekker André Burger ziet ernaar uit om in de campagne het CDA-geluid duidelijk te laten horen. “Het CDA moet weer de boventoon gaan voeren. We hebben een prachtig programma waarinsprake is van een visie op een Bloemendaal dat op eigen benen kan staan.” Hij voegt eraan toe: “We zullen het zonder huidig raadslid Michael Schnackers moeten doen. Hij heeft aangegeven om na ruim 10 jaar raadslidmaatschap meer tijd, aandacht en energie aan andere zaken dan de lokale politiek te willen besteden.” Michael Schnackers blijft wel betrokken bij het functioneren van het CDA in Bloemendaal. Hij staat op plaats 10.

De volledige kandidatenlijst van CDA-Bloemendaal:

1. André Burger - Vogelenzang

2. Ton Bruggeman - Bloemendaal

3. Bob van der Veldt - Bennebroek

4. Geert Beusen - Bennebroek

5. Piet Hein van Aalst - Bloemendaal

6. Jantien Westra – Bloemendaal

7. Anne-Marie Wolf - Aerdenhout

8. Gerry Weijers - Bennebroek

9. Atti Noordhof - Aerdenhout

10. Michael Schnackers - Bloemendaal

11. Victor Bruins Slot - Vogelenzang

12. Lidewey van der Sluis - Aerdenhout

13. Peter Ingwersen - Aerdenhout

14. Pieter Swarts - Bloemendaal

15. Elly Olthoff - Bloemendaal

16. Guus Beliën - Bennebroek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.