01 juni 2018

Eerste kennismaking met kandidaat-wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive

Tijdens de raadsvergadering van 31 mei 2018 is bekend gemaakt dat CDA, VVD en D66 een coalitieakkoord hebben gesloten. Vrijdagmorgen 1 juni is het gepresenteerd aan de pers. 

Ook zijn toen de beoogde wethouderskandidaten voorgesteld. Voor het CDA is dat Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive. 

Voor de bezoekers van deze website stelt zij zich hieronder graag even kort voor: 

 

Beste inwoners van Bloemendaal,

Met enthousiasme ga ik volgende week starten als nieuwe wethouder in uw mooie gemeente. Ik vind het bijzonder om als Amsterdamse deze taak op me te nemen. Ik ken de gemeente al redelijk goed en kom hier van jongs af aan veel en graag.

Kort iets over mijzelf. De afgelopen vier jaar was ik fractievoorzitter en bestuurscommissielid (lid van de stadsdeelraad) in Amsterdam Zuid. Zuid is een stadsdeel met 140.000 inwoners, die het deels heel goed hebben, hoog opgeleid en mondig zijn, maar waar ook armoede is en jeugdproblematiek. Daarnaast heb ik een druk gezin en zijn er diverse instellingen, waarvoor ik mij heb ingezet/inzet in mijn vrije tijd.

Nu dus een nieuwe uitdaging, wethouder, met als belangrijkste portefeuille Sociaal Domein. Als basis voor de komende vier jaren ligt er een Coalitie Akkoord 'Maatwerk voor de toekomst'. Met aandacht voor de menselijke maat is dit een akkoord, waarin het CDA signatuur goed zichtbaar is. Het zijn afspraken op hoofdlijnen; het biedt andere politieke partijen, maar zeker ook de samenleving (!), de mogelijkheid om onderwerpen aan te brengen, die in het College Akkoord kunnen worden opgenomen.

Met fractie en bestuur van het CDA Bloemendaal ga ik er mijn best voor doen dat we aan het einde van deze termijn met trots kunnen zeggen dat we gezamenlijk als CDA de inwoners goed vertegenwoordigd hebben!

Met hartelijke groeten,

 

Susanne de Roy van Zuidewijn

 

Het volledige coalitieakkoord kunt u via deze link downloaden en lezen.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.