24 september 2019

AFSPRAAK IS AFSPRAAK !

De afsluiting van het bedrijventerrein Boekelermeer mag wat het CDA betreft pas opgeheven worden als de aansluiting op de A9 bij Heiloo gerealiseerd is.
Dat is ook de afspraak die is het verleden gemaakt is.

De fractie van CDA Castricum heeft de volgende vragen gestuurd naar het college van de gemeente Castricum.

In het Noord Hollands Dagblad van 19 september 2019 lezen wij dat de Senioren Partij van Alkmaar het college van Alkmaar oproept om de afsluiting van het bedrijventerrein Boekelermeer tussen Heiloo en Alkmaar op te heffen. Dit om o.a koeriersdiensten moeten omrijden en om het fileleed bij de Leeghwaterbrug in Alkmaar te verzachten.

Tevens lezen we in het Noord Hollands Dagblad van 20 september 2019 dat er ook uit de gemeente Heiloo signalen komen om de afsluiting te willen opheffen.

Heeft het college gemeente Heiloo en Alkmaar laten weten dat de  de afsluiting van het bedrijventerrein Boekelermeer tussen Heiloo en Alkmaar wat de gemeente Castricum betreft gehandhaafd moet blijven?
Zo nee, bent u van zins dit alsnog te doen?
Zo nee, waarom niet?

De afspraak met Akersloot is dat de doorgang pas wordt vrijgegeven als Heiloo een aansluiting op de A9 heeft gekregen.
Deelt het college de mening van het CDA dat deze in het verleden gemaakte afspraak met de toenmalige gemeente Akersloot nog steeds van kracht is?

Deelt het college onze mening dat de reden van afsluiting; het  voorkomen van sluipverkeer door Heiloo en Akersloot, nog steeds actueel is?

Deelt u de mening van het CDA dat het fileleed bij de Leeghwaterbrug in Alkmaar niet afgewenteld mag worden op o.a. Akersloot?

Namens de fractie van CDA Castricum,
Dorien Veldt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.