03 september 2012

CDA Castricum pleit voor sr. woningen aan de Marshallstr. 31 Augustus 2012

Augustus 2012


Op de plaats waar enige tijd geleden het gebouw van de tafeltennisvereniging in de as werd gelegd, wil het CDA graag dat er grondgebonden seniorwoningen gebouwd gaan worden.

Gedacht wordt aan woningen van ca. € 250.000 met een vloeroppervlak van zo’n 100 m2.

Hierdoor wordt de gewenste doorstroming bevorderd en komen er eengezinswoningen beschikbaar voor jonge gezinnen. Het ter plaatse geldende bestemmingsplan dient daartoe gewijzigd te worden.

 

Om dat proces op gang te brengen, heeft het CDA onderstaande vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders gesteld:

 1.       Is het College het met de CDA fractie eens dat er in Castricum behoefte is aan grondgebonden seniorwoningen in de prijsklasse (ca. € 250.000) en grootte (ca. 100 m₂) zoals hiervoor aangeduid?

2.       Is het College bereid om te onderzoeken wat de mogelijkheden hiertoe zijn op  de bedoelde locatie aan de Marshallstraat?

3.       Is het College bereid om wijziging van de bestemming van deze gronden, na gebleken mogelijkheid, ter vaststelling aan de Gemeenteraad voor te leggen?

4.       Is het College bereid om de grond niet voor andere doelen uit te geven voordat de uitkomst onder vraag 2 en 3 met de Gemeenteraad is besproken?

5.       Is het College bereid om de resultaten van dat onderzoek voor het einde van het jaar 2012 aan de Gemeenteraad voor te leggen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.