28 februari 2018

CDA Tiny House op Bakkerspleintje Castricum

Na een lange en intensieve voorbereiding is ons Tiny House geplaatst op het Bakkerspleintje in Castricum. Op donderdag 1 maart 2018 wordt om 13.00 uur het huisje officieel geopend en in gebruik genomen. Tot en met 21 maart 2018, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, zijn er elke dag activiteiten en is er een CDA-lid of meerdere aanwezig om in gesprek te gaan met belangstellenden.

Het CDA hoopt met dit initiatief de Tiny Houses stevig op de agenda van de gemeenteraad te zetten en een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het tekort aan woningen in de sociale sector. Dorien Veldt, onze lijsttrekker: ”Onze kandidatenlijst heeft zich verjongd en samen zijn we op het idee gekomen serieus werk van Tiny Houses te maken. Wij hopen dat de weg naar een oplossing voor het woningtekort zo in een hogere versnelling wordt gezet. Wij nodigen collega-raadsleden uit om dit samen op te pakken en ook met onze inwoners willen we graag van gedachten wisselen. Het zou mooi zijn als we allemaal op één lijn komen. Onze verkiezingsslogan is Met elkaar! Voor elkaar!. Dat betekent samen met inwoners en samen met andere politieke partijen goede zaken voor elkaar krijgen. Samen kunnen we heel veel bereiken.”

Tiny Houses zijn kleine verplaatsbare huisjes, populair geworden in de VS en sterk in opkomst in Nederland. Een deel van de bewoners leeft zelfvoorzienend, het CDA wil huisjes waar het mogelijk is gebruik te maken van energie en water en een aansluiting op het riool. ,,In Limmen en Akersloot zijn bouwlocaties beschikbaar waar de huisjes tijdelijk geplaatst kunnen worden”, vertelt lijsttrekker Dorien Veldt: “Wij hebben een Tiny House laten bouwen zodat iedereen kan zien hoe aantrekkelijk dit alternatief is. Hopelijk kan het huisje na de verkiezingen beschikbaar komen voor belangstellenden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.