06 mei 2014

CDA Vragen Heereweg Bakkum

Al voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft de verantwoordelijk wethouder het informatiebord doen plaatsen. Recent zijn de werkzaamheden door de aannemer gestart. Voortvarend zo is het ons gebleken. Het blijkt dat er ook op zaterdag en zondag wordt door gewerkt. Voortvarendheid is positief maar deze aanpak zal vast een paar euroos extra kosten.
Verder is het een gebruikelijk beleid dat de gemeente als werkgever en opdrachtgever rekening houdt met de zondagsrust. Niet voor niets heeft de discussie over bijvoorbeeld de openstelling van winkels op zondag een gedachtevorming in de raad gehad. De ijver van de gemeente mbt de Heereweg brengt de fractie tot de volgende vragen.


Vragen:

1) Is het juist dat de gemeente op basis van de werkplanning opdracht heeft gegeven dan wel accoord is gegaan met het doorwerken van de aannemer op zondag. Wat is daarbij de specifieke afspraak geweest voor zondag 4 mei.

2) Wat zijn de dringende redenen geweest dat het college tot het doorwerken op zondag heeft doen besluiten? Wat zijn hiervan de financiele consequenties?

3) Is het college met ons van mening dat op deze manier de kaders van het zo veel mogelijk rekening houden met de zondagsrust, zonder enige discussie wordt opgerekt. Is deze lijn van handelen de koers voor de toekomst?

4) Is het juist dat de bewoners aan de Heereweg over deze werkzaamheden alleen zijn geïnformeerd mbt de te verwachten werkperiode maar niet over het feit dat ook in het weekend moet worden door gewerkt.

Het CDA ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet.
4 mei 2014.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.