04 juni 2010

Limmen Ludiek en Voorzitter zijn

Donderdagochtend naar Limmen gefietst voor de opening van de wereldrecordpoging Legotoren bouwen. De burgemeester en de eerste secretaris van de Ambassade van Denemarken legden de eerste stenen.

Zondag moet de toren hoger zijn dan 30,50 meter. We hebben in ieder geval weinig wind en prachtig weer. Dat moet lukken!

Donderdagavond was ik voor het eerst voorzitter bij de carrousel vergaderingen. Na een goede voorbereiding met Vera van de Griffie mocht ik de Kadernota Buitengebied, Ruimtelijk Plan Landelijk gebied en amendementen voor de Visweg 1 voorzitten.

Het Buitengebied en alles wat daar mee samenhangt is voor ons Castricum een heel belangrijk onderwerp. We hebben te maken met onze agrariërs, natuurverenigingen, de provincie met haar ideeën en zelfs het Rijk komt er bij kijken.

Het was dan ook een boeiende avond, die komende week wordt vervolgd met allerlei amendement en moties.

Ook deze avond werd het Kleurenorkest behandeld en beloond voor haar jarenlange strijd om opgenomen te kunnen worden in het Plan van Scholen van het Rijk. Deze zal komende week officieel door de Raad aangenomen moeten worden.

En heel leuk, we hebben er een carrousellid bij!! Evelien Goudsblom uit Akersloot gaat ons CDA versterken in de vergaderingen. Heel leuk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.