22 mei 2011

Oosterbuurt en de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum op de agenda

Afgelopen donderdag stond de Oosterbuurt in Castriucm als eerste op de agenda. Een mooie presentatie (zie bijlage) werd gegeven door een werkgroep van lokale deskundigen om aan te geven of dit gebied een aparte bestemmingsplan moet krijgen of dat het meegenomen kan worden in het bestemmingsplan Buitengebied. De bijzondere historie van dit gebied werd al snel duidelijk, het heeft voor Castricum grote historische waarde en dat willen de huidige Oosterbuurt bewoners dan ook graag zo houden.

Over 3 weken staat het op de agenda van de raadscarrousel

Het tweede onderwerp was de KEC. De aanwezigen kregen in een presentatie te horen wat er in 2010 gedaan is, wat voor 2011 en verder in het werkplan staat. Opvallend is dat de wethouder aangaf dat een aanjager ook een beperkte levensduur heeft, dat het na 3 jaar wel mag stoppen. Dan moeten we draaien en hebben we geen aanjager meer nodig.

Ook opvallend is dat de ondernemers (vertegenwoordigd deze avond door Ton Borst) ook zeer positief staan tegenover de ontwikkelingen en zich ook met het onderzoeken naar de mogelijkheden van de reclamebelasting bezighouden. Dit zou eind 2011 aan de raad voorgelegd kunnen worden, indien haalbaar.

Wordt verevolgd,

Elize

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.