18 februari 2016

Overschrijding externen

Beste CDA leden,

Via onze website heeft u de ontwikkelingen met betrekking tot de overschrijding externen kunnen volgen. Vervolgens heeft u wellicht via de diverse media vernomen dat een motie van wantrouwen is aangekondigd tegen de portefeuillehouder Financiën in de carrousel van 11 februari.

Namens de fractie wil ik u nader informeren over het waarom het CDA de motie mede heeft ondersteund. In het afgelopen half jaar heeft uw fractie geconstateerd dat binnen de coalitie én het college aanzienlijk minder vertrouwen is naar elkaar. Het gebrek aan cohesie binnen de coalitie brengt vervolgens een duurzaam, verantwoord beleid voor onze gemeente steeds meer in gevaar. Dit gekoppeld aan een gebrek aan transparantie over de staat van de financiën en onvoldoende helderheid over de eventuele gevolgen van keuzes, heeft met name de positie van de wethouder van Financiën onhoudbaar gemaakt. Dat de aankondiging heeft geleid tot het opblazen van de coalitie is niet aan het CDA te wijten.

Op dit moment is uw fractie met diverse partijen in gesprek. Zodra duidelijkheid is over de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe coalitie, zal het bestuur een ALV uitschrijven. Uw fractievoorzitter zal dan verantwoording afleggen over de behaalde resultaten. Tot dan is het verstandig om radiostilte in acht te nemen.

Wim Swart                                      Fred Mosk

Fractievoorzitter                             Voorzitter a.i.

Click hier voor de foto van Fred Mosk, voorzitter a.i.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.