03 september 2015

afzegging: gesprek over onderwijs op19 sept.

Bericht:  afzegging CDA IJmondbijeenkomst in de Twaalfmaat op 19 september en oproep aan CDA leden om deel te nemen op 19 september aan een CDA conferentie over de vluchtelingenproblematiek in onze provincie, regio's en gemeenten.

Graag willen we u uitnodigen voor een ‘huiskamergesprek’ over het onderwijs in onze regio. Het huiskamergesprek staat open voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft, dus neem familieleden en kennissen gerust mee! In een huiskamergesprek mag en kan iedereen meedoen in een ontspannen en informele sfeer. Het gaat om het gesprek dat we met elkaar willen hebben. U bent van harte welkom van 10.30u tot 12.00u in wegrestaurant De Twaalfmaat aan de A9 afslag Heemskerk. Via Communicatieweg is de Twaalfmaat ook te bereiken. Zie website.

Tweede Kamerlid Michel Rog (uit Haarlem) is onze gast. Michel Rog is de onderwijswoordvoerder van de CDA fractie. Michel raakte al op jonge leeftijd zeer geïnteresseerd in het functioneren van onze samenleving en onze democratie. Hij wilde daar graag ook zelf een steentje aan bijdragen. Hij begon aan de leraren- opleiding Maatschappijleer en heeft gewerkt als leraar op een middelbare school. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij vakbond De Unie en CNV Onderwijs. Van 2008 – 2012 was hij voorzitter van CNV Onderwijs.

Michel heeft zichzelf als volksvertegenwoordiger tot doel gesteld het onderwijs terug te brengen naar de kern: de vorming van onze kinderen, zodat zij hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen. Omdat ons onderwijs zo goed is als de leraar voor de klas, zet hij zich in voor het versterken van de kwaliteit van leraren. Daarbij zet hij zich in voor het verminderen van administratieve lasten, overbodige regels en doorgeslagen toetsgekte. Onderwijs gaat over meer dan rekenen en taal, het gaat over de vorming van het hoofd, de handen en het hart. Michel wil uitgaan van meer vertrouwen en verantwoordelijkheid voor leraren en minder wetten en wantrouwen door de overheid.

Recente Tweede Kamer bijdrages van Michel: ‘Het leenstelsel kent perverse prikkels’, ‘behoud van maatschappelijke stage’, ‘afschaffing kleutertoets’, ‘vrijheid van onderwijs is geen vrijbrief voor het geven van slecht onderwijs’, ‘is lanterfanten gezond?’ ‘pleidooi voor meester en gazel titel in MBO’, Zijn hoogopgeleide vandalen gevrijwaard van aangerichte schades in het Maagdenhuis? Zie CDA.nl.

In onze regio wordt hard gewerkt aan Tech Park IJmond, een samenwerkings- verband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheden dat naar het idee van het CDA IJmond meer aandacht verdient. Daarnaast heeft het speciaal onderwijs van Heliomare te maken met veranderingen in de zorg, denk aan o.a. het gedoe met de PGB’s. Voor velen met een gehandicapt kind wordt het er niet eenvoudiger op.

Regelmatig worden er ondersteunende activiteiten voor ouders met schoolgaande kinderen georganiseerd zoals ‘polderen met pubers’ omdat schoolprestaties en gezin elkaar kunnen beïnvloeden. We horen graag van u wat er beter kan of moet in onze regio, we willen van uw ervaringen en inzichten leren! Mocht u vragen hebben mail die dan naar [email protected]. Met vriendelijke groet, namens CDA IJmond

Kees Romeijnders

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.