10 november 2019

CDA zet in op Julianadorp!

Unaniem stemde de gemeenteraad in met het voorstel van de fracties van het CDA en de VVD om de focus te verleggen naar Julianadorp. De komende periode gaat de gemeente aan de slag met een definitief evenemententerrein, het Loopuytpark en worden meerdere burgerinitiatieven met tijd en middelen ondersteund. Tot grote vreugde van de indieners die een vurig betoog hielden voor het belang van het Dorp.

Julianadorper en CDA-raadslid Edwin Krijns: ´Na jaren van investeren in de binnenstad is Julianadorp nu aan de beurt. Van evenementen, sportverenigingen tot het Loopuytpark:  Dorpers zijn gewend hun eigen boontjes te doppen. De gemeenschap is heel sterk en aan vrijwilligers nooit een tekort, dat gaan we niet in de weg lopen, maar ondersteunen. Het blijven de plannen van het dorp´. Het CDA, wiens fractie voor 80 procent uit Julianadorpers bestaat, zette tijdens de campagne in 2018 al stevig in op het dorp.

Krijns: ´In ons verkiezingsprogramma hebben we de belofte gedaan ons altijd voor het dorp in te zetten. We zijn trots dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen´.

De fractie is de andere partijen dankbaar voor de steun.  Dit is niet het einde, maar pas het begin. De middelen zijn er, nu moeten we ook echt aan de slag. Wij gaan daar scherp op zijn. Julianadorp en de dorpers verdienen het.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.