05 februari 2019

Geslaagde kick off 2019

Vrijdag 1 februari is een eerste informele bijeenkomst van CDA Den Helder georganiseerd.

Doel van deze bijeenkomst was het uitwisselen van gedachten en elkaar te informeren over de ontwikkelingen in de stad. 

Als eerste hield Paul Schaap een bevlogen presentatie over de Stichting Museumhaven. De museumhaven vormt een prominent onderdeel van het nautisch kwartier op het Willemsoordcomplex. We werden meegenomen naar de hoogtepunten sinds de oprichting en allen zijn uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding in dit bijzondere gebouw en het mooi opgeknapte lichtschip Texel.

Pim Visser was de tweede spreker van deze bijeenkomst. Een zeer interessant betoog over zijn internationale rol binnen de visserij. De Nederlandse visserijsector is koploper in duurzaamheid en innovatie in Europa. Door goede samenwerking wordt ervoor gezorgd dat de visstanden in de Noordzee op een gezond niveau zijn. Ook de zorg over de komende Brexit kwam aan de orde, iets wat direct invloed kan hebben op onze helderse vissers. Pim Visser, ruim 30 jaar lid van het CDA werd ten slotte verrast met de zilveren CDA-speld.

Op korte termijn zal de campagne starten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Edwin staat op de lijst en om onze campagne te steunen zal vrijdag 9 maart onze CDA minister van defensie, Ank Bijleveld, Den Helder bezoeken. Zij zal worden ontvangen in onze mooie bibliotheek, eenieder is hierbij uitgenodigd, verdere info hierover zal nog volgen.

Al met al een prettige eerste bijeenkomst waarvan wij hopen dat er nog vele zullen volgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.