26 februari 2019

Locatiekeuze stadhuis valt op Willemsoord

 

De gemeenteraad heeft gisteravond in ruime meerderheid gekozen voor de locatie van haar nieuwe stadhuis. Het college heeft de opdracht om het gemeentehuis op Willemsoord te vestigen, en wij als CDA-fractie steunen dit van harte.

Met de vestiging van het stadhuis ontstaan nieuwe kansen voor de Oude Rijkswerf. Willemsoord is de locatie waar de cultuur en identiteit van Den Helder haar oorsprong vindt. Op deze prachtige historische plek hebben we als gemeentelijke huiskamer de mooiste voortuin die we ons maar kunnen wensen.

Harmen Krul: “Vanavond hebben we de unieke kans om als gemeenteraad dit dossier achter ons te laten. Een kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het stadshart. Een kans om een monumentaal pand een structurele invulling te geven, met respect voor haar monumentale karakter. Het CDA maakt zich hard voor deze kansen, maar heeft wel oog voor de uitdagingen. Uitdagingen op het gebied van parkeren, bereikbaarheid en de havenontwikkeling’’.

De fractie heeft vertrouwen dat het college in de uitvoering alle kansen en zorgen meeneemt in een zorgvuldige uitvoering van dit besluit. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.