Jaap Corporaal

Commissielid

Hallo,

Ik ben Jaap Corporaal. Woon inmiddels meer dan 30 jaar in de gemeente Den Helder. Ik ben opgegroeid in Julianadorp. Mijn wooncarriére begonnen in Nieuw Den Helder en inmiddels woon ik met mijn gezin in de wijk Stad binnen de Linie.

In mijn vrije tijd zaalvoetbal ik bij ZVV Watervogels 64. Verder wandel ik door het centrum van Den Helder. Ik kan genieten van de diversiteit aan gebouwen binnen de stad. De nieuwbouw in het centrum, maar ook de woningbouw in de Visbuurt, Oostslootbuurt en de Vogelbuurt. Iedere buurt heeft zo zijn eigen karakter.

Waar wil ik mij onder andere op inzetten?

  • Het versterken van het imago van Den Helder door het positieve en historische verhaal over Den Helder te vertellen. Ik ben er trots op dat ik hier woon!
  • Een schonere gemeente dus minder zwerfafval. Dus inzetten op meer gebruik van vuilprikkers in de openbare ruimte en laat de vervuiler betalen.
  • Aanpak van verpauperende gebouwen.
  • Aanpak van leegstand van woningen, bedrijfsruimten en winkels. Zonde van de ruimte!
  • Opknappen van de woonwijken en zorgen voor slim parkeerbeheer.
  • Méér doen met data, dus het opstellen van een datavisie. Kortere wachttijden voor bijvoorbeeld de WMO wachten op u als het aan mij ligt.
  • De omgevingswet wordt deze raadsperiode waarschijnlijk ingevoerd. Ik wil de invoering goed monitoren en de kosten hiervan beheersen.

Waarom CDA Den Helder?

Ik ben inmiddels 18 jaar lid van deze partij en ben er trots op wat we hier samen in Den Helder hebben bereikt. Deze raadsperiode wil ik weer zichtbaar voor de partij en de inwoners mijn bijdrage leveren. Door het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op basis van de uitgangspunten solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en publieke gerechtigheid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.