22 mei 2017

Wethouder Sombroek kondigt vertrek aan

Na ruim 9 prachtige jaren is het voor mij tijd om te stoppen als wethouder. Omdat ik nog heel wat werkzame jaren te gaan heb is het voor mij van belang nu een andere richting in te slaan en niet pas na het einde van deze raadsperiode, in 2022. In onze gemeente zijn er immers volgend jaar geen gemeenteraadsverkiezingen i.v.m. de fusie per 1-1-2016 waardoor de periode ruim zes jaar duurt. Ik ga mij oriënteren  op een andere loopbaan. 

Het wethouderschap is een fantastische baan die mij altijd veel energie heeft gegeven die je ook echt nodig hebt om het vol te houden, want het is zeer intensief. Ik heb het met plezier en passie gedaan, veel meegemaakt en veel bereikt. In goede samenwerking met mijn collega's in de verschillende colleges waarvan ik deel heb uitgemaakt en nog uitmaak. Samen met de medewerkers van de verschillende afdelingen met in het bijzonder "mijn" afdeling Samenleving. En samen met de Gemeenteraad waar ik door de jaren heen een goede relatie heb gehad met vaak unanieme steun. Waarvoor ik een ieder bij deze alvast hartelijk wil danken.

Ik wil de fakkel overdragen nu die nog volop vlamt aan iemand die er ook weer vol voor zal gaan: Vincent Tuijp, mijn beoogd opvolger en de huidige fractievoorzitter van het CDA. De volgende verkiezingen zijn pas in 2022, dat betekent dat er nu een volwaardige periode overblijft voor mijn opvolger. Ik weet zeker dat mijn portefeuille bij  Vincent in vertrouwde handen is. Dat vind ik heel belangrijk, daarom zal ik zorg dragen voor een uitgebreide en zorgvuldige overdracht. Mijn afscheid zal in de juliraad plaatsvinden.

Met vriendelijke groet

Gina Sombroek
Wethouder Samenleving Edam-Volendam 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.