07 maart 2022

CDA Edam-Volendam is klaar voor de toekomst!

Met Marcella Wiffrie en Niels Jonk heeft het CDA Edam-Volendam twee nieuwe krachten! Ze brengen een frisse blik en nieuwe energie. Bovendien hebben ze een hoop kennis van zaken, omdat ze allebei bij de gemeente hebben gewerkt. We hebben ze een paar vragen gesteld!

Marcella, er zijn niet veel jonge vrouwen in de lokale politiek, waarom ben jij wel politiek actief, en waarom bij het CDA?

Met goed plannen en hulp van man en familie is niets onmogelijk. Waar een wil is, is een weg! Ik heb mij bij mijn werk bij de gemeente altijd met volle overtuiging ingezet om de gemeente en de toekomst van de gemeente te verbeteren. Ik vind het belangrijk dat de gemeenteraad een afspiegeling van de gemeenschap is en ook werkende jonge ouders een stem hebben! Het CDA is een logische keuze voor mij. Als stabiele, betrouwbare en ervaren middenpartij hebben zij lokaal hun sporen verdiend.

Niels, waarom vind jij dat mensen geïnteresseerd zouden moeten zijn in de gemeenteraadsverkiezingen?

De raad heeft direct invloed op wat je om je heen ziet, denk aan het realiseren van nieuwe woningen, het ontwikkelen van sportlocaties, het zorgen voor knappe straten en openbaar groen. Het laten horen van de stem van jonge mensen is cruciaal: zij kunnen lang profiteren van een goede gemeenteraad, maar ook lang last hebben van verkeerde besluiten.

Marcella, is het CDA een partij van deze tijd?

Juist! Normen, waarden en respect zijn in deze tijd des te belangrijker. In het CDA wordt naar elkaar geluisterd en ook een andere mening wordt gerespecteerd. We voeren debat op de inhoud, niet op de persoon. Wij zijn net zo lokaal als een partij die niet landelijk actief is. Wij werken met een team van lokaal betrokken en gewone aanspreekbare mensen uit Volendam, Edam en Zeevang die zich iedere dag met ziel en zaligheid inzetten voor onze gemeenschap.

Niels, als je aan 1 punt mag werken de komende 4 jaar, welke zou dat zijn?

Goede besluitvorming voor gebiedsontwikkelingen! Als de gemeenteraad dat goed doet, komen er sneller projecten van de grond, en kunnen we stappen zetten in het oplossen van behoefte aan betaalbare woningen, ruimte voor ondernemers, en een fijne leefomgeving om in te leven, werken en ontspannen. Met de ervaring uit het werk bij de gemeente en een frisse blik in het werkveld van ruimtelijke ontwikkelingen en planologie kan ik een goede bijdrage leveren in de gemeenteraad.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.