11 februari 2022

Nieuwbouw Lange Weeren van de baan. Alleen maar verliezers, drama dreigt voor 1800 jongeren en hun ouders!

Deze week is het plan voor nieuwbouw in de Lange Weeren in de gemeenteraad gesneuveld. Het CDA betreurt dit, omdat het volgens ons een realistisch en goed onderbouwd plan was, vergelijkbaar met de Broeckgouw. Het CDA wilde het plan op sommige punten nog verbeteren naar aanleiding van bezwaren en opmerkingen van onder meer omwonenden, maar een meerderheid van de collega’s in de raad wilde er helaas niets van weten (Lijst Kras, VD80 en VVD stemden tegen).

Het plan was volgens ons realistisch en goed onderbouwd en had binnen enkele maanden goedgekeurd kunnen worden in Provinciale Staten. Dan was de nieuwbouw van 900 woningen in de Lange Weeren binnen handbereik. En dat is wat telt voor de vele woningzoekenden in onze gemeente, nu en in de komende jaren richting 2030.

Woningzoekenden: het CDA komt op voor de zwijgende meerderheid

Het CDA vreest voor een definitief einde van nieuwbouw in de Lange Weeren maar het CDA zal zich ervoor blijven inzetten. In het meest positieve scenario zal er over 10 jaar pas iets gaan gebeuren. Daarom heeft het besluit van de gemeenteraad alleen maar verliezers opgeleverd. De cijfers van onze bevolkingsopbouw laten zien dat deze woningen hard nodig zijn in de komende jaren. De zwijgende meerderheid, vaak jongeren die zich niet dagelijks met de politiek bezig houden en vertrouwen op hun vertegenwoordigers in de gemeenteraad, is deze week helaas de dupe geworden van de keuzes van de gemeenteraad. Het CDA zal zich blijven inzetten voor hun belangen. De jongeren van nu hebben immers ook recht op een woning, net zoals degenen voor hun die al gevestigd zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.