26 januari 2022

Vincent Tuijp gekozen tot lijsttrekker CDA Edam-Volendam

Dinsdag 18 januari vond de algemene ledenvergadering plaats van het CDA Edam-Volendam.
Tijdens deze ledenvergadering werd de lijsttrekker, de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsraadsverkiezingen van maart 2022.

Het gaat niet om wat je roept, maar wat je doet
Vincent Tuijp werd door het bestuur voorgedragen en unaniem door de leden tot lijsttrekker verkozen. Voor Vincent een bevestiging dat de leden vertrouwen in hem hebben en dat zijn inzet als wethouder voor de gemeente wordt gewaardeerd. Voor het CDA geldt namelijk ”Het gaat niet om wat je roept, maar wat je doet”. Vincent heeft als bestuurder zichtbaar resultaat behaald met zijn voorstellen in de gemeenteraad voor het realiseren van de bouwspeelplaats, het gymsportcentrum, de historische scheepswerf, woonzorgcentrum de Friese Vlaak met een social firm, aanleg van nieuwe RKAV-voetbalvelden, het Kindcentrum, de vele activiteiten voor de jeugd met het programma LEF, geheel gerenoveerde Waterdam, de twee nieuwe scholen De Aventurijn in Volendam en de meester Haye School in Beets en een nieuwe sporthal De Seinpaal. De samenwerking met o.a. verenigingen, Club & Buurthuiswerk, de Zorgcirkel en de woningcorporaties heeft tot mooie resultaten geleid voor onze gemeenschap! 

Lijst van jong en oud, ervaring en kennis.
Tevens werd de kandidatenlijst vastgesteld. Maar liefst 19 kandidaten staan op de verkiezingslijst van het CDA Edam-Volendam. Een mix van jong en ervaren kandidaten met een verschillende achtergrond en expertise. Mensen uit de zorg, het bedrijfsleven, onderwijs, sport en vele vrijwilligers staan op de lijst.

Met Alfred de Jong als nummer twee en beoogd fractievoorzitter heeft het CDA Edam-Volendam een ervaren raadslid die de lokale politiek goed kent. Alfred bekend van de Rabobank, de IBEV, VOWA, en de businessclub van FC Volendam en zijn maatschappelijke betrokkenheid in de gemeente heeft met zijn grote netwerk laten zien de politiek dichter bij de mensen te brengen.

Op nummer drie staat John Schokker uit Volendam. John is Senior Business Controller bij ING, sinds begin 2019 raadslid en is ook bekend vanwege zijn inzet in het verleden voor de wijkraad Oude Kom.

Op nummer vier Henco Hakkers. Henco is reeds 10 jaar steunfractielid. Zijn inzet is niet onopgemerkt gebleven en is beloond met een plek in de top 4. Henco, is jarenlang directeur van basisschool De Trimaran geweest en kent het onderwijs op zijn duimpje en weet wat er speelt binnen Edam.

Op vijf vinden we nieuwkomer Marcella Wiffrie, zij is werkzaam als Strategisch adviseur Economie bij Gemeente Purmerend en heeft aan de basis gestaan van de Economische Visie 2040 van de gemeente Edam-Volendam. Meer dan 400 ondernemers kreeg zij op de been om gezamenlijk aan deze visie bij te dragen.  

Op zes oud-fractievoorzitter Ferry Veerman. Ferry blijft zich inzetten voor het CDA Edam-Volendam en is daarnaast actief als vrijwilliger bij RKAV Volendam.

Op zeven heeft het CDA wederom een jonge nieuwkomer Niels Jonk. Niels is procesmanager voor gebiedsontwikkelingen en heeft aan de universiteit van Amsterdam een bachelor Urban en Regional planning afgerond. Niels heeft veel ervaring met het begeleiden van grote ruimtelijke vraagstukken zoals de Purmer en de Hoogstraat in Edam.

Op acht staat Ans Konijn uit Warder. Ans heeft jarenlang als directeur,kinderopvangorganisaties opgezet zoals de Robbedoes in Beets en heeft ervaring in de jeugdzorg en gehandicapte zorg.

Op negen Gerda Tol (Meeuw). Gerda is werkzaam als manager en arbeidsdeskundige bij een re-integratie en adviesbureau. Maar Gerda is bij het grote publiek bekend als fervent toneelspeler en voorzitter van Ons Pogen uit Volendam.

Mona Keijzer, lijstduwer
Het CDA is trots dat voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris Mona Keijzer lijstduwer is. De afgelopen twee jaar heeft zij vele malen contact gehad met Vincent Tuijp over de gevolgen van de coronamaatregelen. De onhoudbare situatie voor de horeca, de culturele sector en de vele ondernemers zijn daarbij besproken maar ook de enorme schade die het aanricht onder jongeren. Het lokale CDA Edam-Volendam is net als Mona tegen een samenleving waarin maakbaarheid het devies is en mensen niet meer een eigen keuze mogen maken. Jack de Boer en Marcel Schilder hadden aangegeven een stapje terug te willen doen maar blijven het CDA Edam-Volendam uiteraard steunen.

Binnenkort zullen wij de kandidaten wat uitgebreider aan u voorstellen. Door de ledenvergadering zijn er enkele opmerkingen en aanvullingen gemaakt ten aanzien van het verkiezingsprogramma. Zodra deze verwerkt zijn publiceren wij het definitieve programma op de website van het CDA Edam-Volendam en via onze Facebook-pagina.

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

1

Vincent Tuijp

2

Alfred de Jong

3

John Schokker

4

Henco Hakkers

5

Marcella Wiffrie

6

Ferry Veerman

7

Niels Jonk

8

Ans Konijn

9

Gerda Tol

10

Marcel Schilder

11

Kees Kwakman

12

Christiaan de Wit

13

Jaap Veerman

14

Jaap Bond

15

Michel Snoek

16

Gina Sombroek

17

Dick Veerman

18

Cees de Wit

19

Mona Keijzer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.