17 november 2021

Bas Veerman is de nieuwe lijsttrekker van CDA Gooise Meren

De leden van het CDA hebben Bas Veerman als lijsttrekker bij acclamatie verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Dit na de unanieme voordracht van het afdelingsbestuur.

 

New kid in town hall

Bas Veerman (47) is een nieuwkomer in de politiek, maar niet in Gooise Meren. Velen zullen hem kennen als voorzitter van Honk- en Softbalclub Allen Weerbaar (HCAW), als oud-directeur van de Bussumse thuiszorgwinkel FullMobility of van school of uit de wijk. Hij heeft – dus – ervaring met zorg en sport in onze gemeente. En is een verbinder.

 

Bas is geboren in Colombia en na 5 weken gaan wonen aan de Kamerlingh Onnesweg in Bussum. Na het behalen van zijn diploma aan het Vituscollege is hij fiscaal jurist (Maastricht) geworden. Na onder andere bijna 10 jaar bij Deloitte gewerkt te hebben en 2 jaar internationale ervaring bij een private equity firm in Amsterdam/ London opgedaan te hebben, heeft Bas de afgelopen jaren FullMobility aan de Vlietlaan in Bussum opgestart en recent verkocht.

 

Veilige straten, duurzaam en omzien naar elkaar

Bas is vertrouwd met de kernwaarden van het CDA en het achterliggende gedachtengoed. Hij heeft bewezen teams te kunnen bouwen en wil samen met een aantal ervaren CDA’ers verder bouwen aan Gooise Meren. Als vader van drie kinderen wil hij de gemeente leefbaar houden voor gezinnen. Bas heeft er zin in om het CDA nog dichter bij de inwoners van Gooise Meren te brengen.

 

Op 9 december a.s. zal de rest van de CDA-kandidatenlijst worden vastgesteld. Het bestuur van CDA Gooise Meren is verheugd met de uitgebalanceerde lijst van gekwalificeerde leden die zich graag voor het CDA Gooise Meren willen inzetten; vernieuwing én ervaring.

 

Dichterbij

Bas Veerman: “Ik ben enorm vereerd dat het bestuur mij heeft voorgedragen. Graag help ik om de afstand van gemeentehuis en inwoners te verkleinen. We hopen dat de kiezer in maart aanstaande ons opnieuw het vertrouwen geeft zodat we ook de komende jaren met een mooi team kunnen bouwen aan Gooise Meren.”

 

Samenleving doen we samen

Interim-voorzitter Bert Sonneveld: “Bas is onze gedroomde lijsttrekker. Aimabel, stelt goede vragen en kan goed luisteren en verbinden. Als HR-verantwoordelijke in het Dagelijks Bestuur van het CDA Noord-Holland heb ik vaak afdelingen opgeroepen om vooral van mensen uit het maatschappelijke middenveld actieve CDA-ers te maken, als voorbeeld noemde ik dan ‘de voorzitter van een sportvereniging’. Ook daarom vind ik het super dat Bas Veerman de lijst gaat aanvoeren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.