25 juni 2022

Gezocht: fractieondersteuning

In onze gemeente gebeurt van alles! De gemeenteraad buigt zich over vragen als: hoe zien onze kernen er over 10 jaar uit? Welke zorg bieden we onze inwoners? Waar komt een skatebaan? Tot hoe laat mogen de terrassen open blijven? Kortom, allemaal onderwerpen die mensen raken. En hoe zorgen we er voor dat mensen daadwerkelijk kunnen meepraten over de onderwerpen die hen direct aangaan?

Wil je daarover meedenken? En denk je Constructief, ben je Daadkrachtig en Ambitieus? Dan ben jij de fractieondersteuner die we zoeken.

DE CDA-FRACTIE GOOISE MEREN ZOEKT EEN FRACTIEONDERSTEUNER

De CDA-fractie Gooise Meren bestaat uit twee raadsleden en drie commissieleden. Ter versterking van de fractie zijn wij op zoek naar een fractieondersteuner.

Wat doet een fractieondersteuner?

Je denkt mee over actuele lokale kwesties. Je helpt informatiebijeenkomsten organiseren en ondersteunt de communicatie over onze standpunten via de website, nieuwsbrieven en sociale media. We vinden het fijn als jij ons ook adviseert hoe wij als fractie in het digitale tijdperk nog meer via digitale media met onze inwoners kunnen communiceren. De werkzaamheden nemen gemiddeld 10 uur per week in beslag. Meer mag en minder kunnen we ook afspreken. Je kunt deze werkzaamheden grotendeels vanuit huis verrichten.

Wat maakt de rol van fractieondersteuner extra leuk?

Je zit boven op de politiek. Op lokaal niveau gebeurt van alles, van het bouwen van huizen, al dan niet recreatieve verhuur van woningen, de zorg aan ouderen en kwetsbaren in onze samenleving tot het al dan niet verhogen van de gemeentelijke belastingen voor wonen en parkeren. Het belangrijkst? Je werkt met mensen. En we vinden het leuk als je zelf actief meedoet aan discussies.  

Wat voor persoon ben je?

Je bent allereerst Constructief; je gaat er voor om met elkaar tot een oplossing te komen. Je bent Daadkrachtig; afspraken zet je om in daden. Je hebt Ambitie; op termijn wil je commissielid of raadslid zijn en vooral: je wilt het beste voor de gemeente en haar inwoners. Natuurlijk beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

En heel belangrijk: je woont in de gemeente Gooise Meren.

Wat bieden wij?

Een uitdagende plek bij een lokale politieke partij. Vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te ervaren of politiek iets voor jou is. Gesprekken met inwoners waar je anders wellicht niet zo snel mee in contact komt.

Als fractieondersteuner ontvang je daarnaast een vergoeding vanuit het gemeentelijke fractieondersteuningsbudget.

​Is je interesse gewekt? Ben je enthousiast?

Bel dan met Bas Veerman (06 – 55 80 47 65) of stuur een berichtje naar [email protected].  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.