05 april 2016

Het CDA is voor het samenwerkingsverdrag met Oekraïne!

Het CDA is voor het samenwerkingsverdrag!

Op 6 april mag u zich uitspreken over het samenwerkingsverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Dit verdrag gaat over politieke en economische samenwerking. Door samen te werken draagt Europa bij aan de politieke stabiliteit en rechtsorde in Oekraïne en kunnen bedrijven over en weer gemakkelijker zaken doen. Dat is een gedeeld belang, ook voor Nederland.

Waarom is het CDA voor?

Nederland is een land met een heel groot buitenland. Voor onze export, onze veiligheid en onze rol in de wereld moeten we samenwerken met andere landen. Dat doen we in de EU en dat doen we ook met veel andere landen in de rest van de wereld.

Waarom samenwerken met Oekraïne?

Heel simpel: Oekraïne is een buurland van Europa. Het verdrag helpt het land om de economie te moderniseren, de rechtsstaat te versterken en de corruptie te bestrijden. 

De handel met Oekraïne is nog beperkt. Toch is het Nederlandse bedrijfsleven na Duitsland nu al de grootste Europese investeerder in Oekraïne. De huidige Oekraïnse regering ziet in de samenwerking een kans om zich te ontworstelen aan de Russische inmening in het land.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.