30 maart 2023

Raad achter CDA-motie om brandweerhulpboot Muiden nu niet te schrappen

Tijdens de raadsvergadering van 29 maart 2023 heeft het CDA heeft een motie ingebracht: behoud van de brandweerhulpboot post Muiden. Deze motie is aangenomen met 29 stemmen voor en 1 stem tegen. In de motie wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om een verzoek te doen aan de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek: uitstel van het afvoeren van de brandweerhulpboot in Muiden. In ieder geval een uitstel van 6 tot 12 maanden, zodat de brandweerhulpboot ook nog na 1 april 2023 actief blijft. 
 
Het resultaat van de motie is overweldigend positief ontvangen en heeft meteen zijn nut weer bewezen in de praktijk. Op zaterdag 1 april jl heeft de brandweerhulpboot twee slachtoffers uit het water weten te redden voordat andere hulpdiensten ter plaatse waren. 
 
Het CDA heeft zich hard gemaakt om de brandweerhulpboot uit Muiden te laten behouden en heeft hiervoor nu voldoende bewijs kunnen leveren en heeft zelfs mensen levens gered!
 
Voor in de toekomst hoopt het CDA met dit besluit en bewijzen de mogelijkheden te kunnen bespreken met de veiligheidsregio Gooi en Vechstreek om de brandweerhulpboot te behouden. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.