25 november 2014

Van de fractievoorzitter (25 november)

Het eerste moment beleefde ik tijdens de Raadsvergadering waar het Koersdocument sociaal domein werd behandeld waarin het beleid wordt bepaald ter uitvoering van de Participatiewet, Jeugdwet en de nieuwe WMO alsmede de bijbehorende verordening.

Oplettende inwoners en raadsleden weten heel goed dat het Koersdocument en de verordening het werk is geweest van Steffe Bak in de vorige raadsperiode. Van 2012 tot aan de inspraakronde in mei dit jaar heeft Steffe Bak aan dit beleid gewerkt samen met ambtenaren, inwoners en professionals.

Geen enkele verwijzing naar onze oud wethouder Steffe Bak ter erkenning van de enorme inspanning en het fantastische resultaat. Wel een op de borstklopperij van de PvdA fractie die de huidige wethouder, Tom Horn, heeft geleverd die het koersdocument mocht afmaken door het verwerken van enige aanpassingen die de inspraak had opgeleverd en het vervolgens naar de Raad kon sturen ter goedkeuring.

Dat noemt men: pronken met andermans veren

Het tweede moment deed zich voor toen ik de blog van PvdA fractievoorzitter Chris Vonk las waarin hij stelt dat zijn fractiegenoot Sidali in het debat zei (het enige dat Sidali heeft bijgedragen in de afgelopen 6 maanden) dat het een feestelijke avond voor de PvdA was nu het Koersdocument op zo’n warm onthaal kon rekenen en verder stelt Vonk: ‘met dank aan de enorme inzet van ambtenaren, wethouders en vooral wethouder Tom Horn’. Chris Vonk –anders kan ik het niet verklaren-leidt aan een enorm geheugenverlies. 

(Opvallend is ook dat Vonk stelt dat zijn fractiegenoot mevrouw Eveleens haar bezorgdheid heeft geuit over respijtzorg terwijl de PvdA een door CDA en GroenLinks ingediende motie tijdens de begrotingsraad om alle mogelijkheden van respijtzorg goed te onderzoeken niet heeft gesteund)

Nogmaals: pronken met andermans veren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.