12 november 2022

Begroting 2023

Donderdagavond werd in de gemeenteraad de begroting van de gemeente voor 2023 besproken.  Het CDA Haarlemmermeer heeft net als veel andere partijen gevraagd om haar inwoners, ondernemers en verenigingen de komende winter niet de kou te laten staan als ondanks de maatregelen van het Rijk in nood komen. Wij willen dat er maatwerk wordt geleverd voor de mensen die net buiten alle regelingen vallen en buiten hun schuld om hun energierekening niet langer kunnen betalen door de extreme prijsstijgingen. Door een aangekondigd amendement (waar het CDA mede indiener van was) en verschillende aangekondigde moties heeft het College concrete toezeggingen gedaan:

- Studenten die zelfstandig wonen kunnen ook energietoeslag krijgen

- Binnen 2 a 3 weken worden maatwerkregelingen voorgelegd aan de Raad

- De gemeente voert actief gesprekken met verenigingen en organisaties om vroegtijdig problemen te signaleren

De afgelopen twee weken heeft de Raad in ruime meerderheid aangegeven dat de gemeente in actie moet komen. In het debat werd duidelijk aangegeven door Wethouder Jurgen Nobel en Wethouder Charif El Idrissi dat de urgentie wordt gevoeld en dat het College goed heeft geluisterd. Het CDA Haarlemmermeer heeft er daarom vertrouwen in dat het College snel met goede voorstellen naar de Raad toe komt!

Fractievoorzitter Erik van der Peet zegt hierover: "Wij zijn ervan overtuigd dat het College ondertussen goed doorgedrongen is van de urgentie. De wens van een brede meerderheid van de Raad om in actie te komen is ook heel duidelijk.  Het College is door ons stevig bevraagd maar ook door andere partijen zoals de PVDA, HAP en D66. De concrete toezeggingen die hierdoor uiteindelijk zijn gedaan waren voor ons voldoende reden om het amendement en de moties waar wij aan hebben meegewerkt in te trekken. Mocht het resultaat toch tegenvallen zullen wij alsnog in actie komen.

Juist in tijden van crisis moeten we omkijken naar elkaar. Het Rijk maar ook de gemeenten moet er zijn voor haar inwoners.

Het CDA Haarlemmermeer wil deze winter in elk geval niemand in de kou Laten staan".

De volledige bijdrage van het CDA is hier terug te lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.