07 december 2021

‘Eerste CDA verkiezingspunten al gerealiseerd’

- Persbericht - ‘

Eerste CDA verkiezingspunten al gerealiseerd’

CDA Haarlemmermeer stelt programma 2022-2026 ‘Zij aan Zij: voor jou en je omgeving!’ vast

Het CDA Haarlemmermeer is trots op de inhoud van haar nieuwe verkiezingsprogramma. Met de titel “Zij aan Zij: Voor jou en je omgeving” komt het CDA met een visie op het Haarlemmermeer van de toekomst, met concrete oplossingen voor de opgaven van nu. Met Erik van der Peet als lijsttrekker en een mooie inclusieve kandidatenlijst kijkt het CDA met vertrouwen uit naar de verkiezingen. “Wij willen een Haarlemmermeer waarin overheid, inwoners en ondernemers zij aan zij staan. In onze dorpen en wijken moeten voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Wij willen dat de gekte op de woningmarkt plaatsmaakt voor een gezondere balans. Wat het CDA daarbij erg belangrijk vindt is dat inwoners naar elkaar omkijken en zich prettig en veilig voelen!”

De problemen op de woningmarkt wil het CDA aanpakken vanuit een Deltaplan Wonen, waarin al het beleid op het gebied van wonen integraal samenkomt. Daarbij moeten alle instrumenten worden ingezet om af te dwingen dat er meer betaalbaar wordt gebouw door ontwikkelaars en dat betaalbare woningen ook betaalbaar blijven. “Doordat de motie over invoering van de zelfbewoningsplicht en opkoopbescherming vorige week (d.d. 25 november) met een grote meerderheid is aangenomen, hebben we de eerste twee punten uit ons verkiezingsprogramma al gerealiseerd” vertelt Erik van der Peet met een glimlach. We gaan verder met onze inzet dat inwoners kunnen leven in een goed onderhouden omgeving met voldoende ruimte, meer groen en een biodiversiteit, waarin het karakteristieke open polderlandschap niet langer wordt bedreigd, maar wordt omarmd.

Afdelingsvoorzitter Freek Clabbers kijkt terug op een mooi en creatief proces, waaraan met veel energie gewerkt is. “We hebben veel input ontvangen vanuit de samenleving. Dit sterkt ons in de gedachte dat we, juist in een tijd waarin de polarisatie heel groot is, moeten blijven verbinden. Wij willen de individualisering in Haarlemmermeer ombuigen naar een samenleving die een hecht netwerk vormt, met de inzet van familie, buren, vrienden en kennissen, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals. We werken met elkaar aan een sterke samenleving: Niet tegenover elkaar, maar Zij aan Zij!”

Op woensdag 1 december hebben leden op de ALV van het CDA Haarlemmermeer het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het complete programma is op korte termijn beschikbaar via www.cda.nl/haarlemmermeer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.