11 oktober 2021

Van de afdelingsvoorzitter

door AALT BRUINEKOOL

De zomer is weer voorbij. De spannende herfst lacht ons toe. Corona lijkt onder de knie. ‘Maar, prijs de dag nooit voor het avond is’! Het zal ons nog wel een tijdje bezighouden. Andere zaken, daar moeten wij onze aandacht ook op richten. Ook al vallen deze mogelijk in het niet in vergelijking met wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd…

Nog een klein half jaar te gaan. Dan zijn er verkiezingen voor de Gemeenteraad. Ik hoop dat het daar bij blijft. De dames en heren in Den Haag moeten er uit komen; zo niet, dan gaan wij mogelijk op korte termijn ook voor de Tweede Kamer naar de stembus. Snapt u het allemaal nog? Ik niet! Voor welk belang komen ze nu op? Staat het landsbelang voorop? Ik begin daar sterk aan te twijfelen. De economie lijkt zich goed te herstellen van de coronacrisis. Misschien hebben we helemaal geen nieuwe regering nodig? Maar alle gekheid op een stokje: ik hoop dat ze er op een verstandige wijze uitkomen; met nieuw leiderschap of niet…

Al wat in Den Haag wordt beslist, is van belang voor Heemskerk. Het nieuwe beleid heeft consequenties voor gemeenten. Maar wat wordt het nieuwe beleid? Uit het bovenstaande blijkt maar weer dat het CDA-Heemskerk zich ook als CDA- Heemskerk moet profileren. Uitgaan van je eigen sterkte, wel binnen de mogelijkheden natuurlijk. In het ons verkiezingsprogramma zal Heemskerk prominent centraal staan. De bevolking van Heemskerk staat centraal; de inwoners krijgen de gelegenheid om hun zegje te doen. Er worden bijeenkomsten door het CDA-Heemskerk belegd om te proeven en te horen wat er feitelijk onder de Heemskerkers leeft. De resultaten van deze bijeenkomsten zullen worden verwerkt in het verkiezingsprogramma. De Heemskerker spreekt! CDA-Heemskerk staat voor een mooi en leefbaar Heemskerk voor jong en oud.

Het bestuur heeft een paar weken geleden een oproep gedaan naar de leden om zich op te geven als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil via deze weg nogmaals een oproep doen naar u allen om zich aan te melden of iemand naar voren te schuiven die geïnteresseerd is. We zien uw reacties met belangstelling tegemoet. Tot vrijdag 15 oktober kunt u zich aanmelden. In de tweede helft van oktober zal het bestuur u nader berichten over de verdere stappen naar de gemeenteraadsverkiezingen toe, m.n. rond de ALV’s over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Frits Brouwer vervangt voor een langere periode dan gedacht Krijn Rijke als wethouder. We hopen dat Krijn spoedig onze gelederen weer komt versterken. Maar hij moet eerst aan zichzelf denken; herstel is prioriteit één.

Een andere personele mededeling is nog dat ons Heemskerkse CDA-lid Ron Suanet door het Algemeen Bestuur van CDA-Noord-Holland wordt voorgedragen als de nieuwe penningmeester van CDA-NH. Dat is toch een mooi bericht en ik wens Ron alvast veel succes! En ik wens u allen een mooi najaar. En blijf gezond!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.