11 februari 2018

CDA bezoekt de vrijwilligers van het Schoutenbos in Heerhugowaard

Deze week is het CDA op werkbezoek geweest bij het Schoutenbosje in Heerhugowaard de Noord. Ons bezoek stond in het teken van Rentmeesterschap. Wat hebben we hier veel geleerd!

We werden ontvangen door twee enthousiaste mannen van het Natuur Instituut, een organisatie die actief is in heel Heerhugowaard met flora en fauna. Zij hebben ons het ecologische terrein laten zien en laten voelen. Het is een heel uniek natuurgebied en een belangrijke ecologische verbindingszone in noord Holland, want het is het laatste restant veengrond en een van de oude bossen in Heerhugowaard. 


Op goede wijze wordt het ecologisch beheer hersteld door een groep vrijwilligers. Er komen steeds meer soorten flora en fauna. Er broeden bijzondere vogels, zoals waterral, bruine kiekendief, boomvalk en ijsvogel. Op het moment dat wij er liepen vlogen de buizerds op hoge hoogte over ons heen.

 
Natuur Instituut bedankt voor deze heel bijzondere ochtend. Waar we ontdekt hebben hoe zuinig we moeten zijn op de natuur. Dat we dat aan onze kinderen moeten vertellen. Natuurbeleid nu en in de toekomst is hard nodig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.