21 februari 2018

CDA wil duidelijkheid over wandelpaden Waarderhout

Kennen jullie dat wil je even lekker met je hond wandelen in het Waarderhout? Leuk maar nu zak je er tot je knieën weg in de modder. Je schoenen blijven achter in de prut en je hond ziet er niet uit na een rondje modderpoel. Dit is op dit moment realiteit in het Waarderhout. Reden voor het CDA om hier vragen over te stellen. 

Hieronder onze raadsvragen met daarbij de antwoorden.

Onze vragen:

Sinds de zomer is er onderhoud gepleegd in de Waarderhout, hierdoor zijn de paden stuk gereden. Waardoor er diepe sporen in de paden zitten. Door het natte weer is de Waarderhout nu ontoegankelijk voor de hondenbezitters en andere wandelaars. Ook is er al maanden niets meer gedaan aan onderhoud.


1) Wanneer worden de paden weer toegankelijk gemaakt en gevlakt?

ANTWOORD : De paden worden weer begaanbaar gemaakt als de gekapte boomstammen zijn opgehaald. Dit zal medio maart worden.

2) Wie is verantwoordelijk voor dit onderhoud en tot wanneer gaat dit duren?

ANTWOORD : De Waarderhout is eigendom van Staatsbosbeheer. Deze is ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

3) Moet er nog meer onderhoud plaats vinden? En wanneer gaat dat gebeuren.

ANTWOORD : In augustus komt er weer zwaar materieel in het bos, omdat dan diverse watergangen worden opgewaardeerd. Dit kan niet nu in verband met het komend broedseizoen. Hopelijk worden komende herfst de paden definitief hersteld, wanneer al het werk achter de rug is en het werk geen vertraging heeft opgelopen.

Wij houden dit als CDA goed in de gaten, maar de hondenbezitters en andere bezoekers kunnen in ieder geval vanaf april tot augustus 2018 weer gebruik maken van de wandelpaden van het park.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.